vectra matoru ne kadar gider.

evet yagı lıtreye actım, koydugum lıtreyı hatta azbırseyde fazlasını aldım + olarak 7,000km yagına bıle bakmadım hıc bakdıysamda ekleme yapmadım hanı ınandırıcı olsun dıye söyluyorum yanı eksıltır dıye bırsey yok. ama km yaptıkca motor yıprandıkca tabıkı eksıltecektır. bunu lpg de etkılıyor
vallahi benim 51.000 de daha hiç deneme fırsatım olmadı geçen hafta değiştirdimyağı gerçi arabyı yeni aldım bakalım artıkk..

Benim arabam çok şükür yağ eksiltmiyor lakin dün değiştirirken benim özel servisin elf koyduğunu görünce sordum neden mobil yada opel yağı koymuyorsunuz diye sorduğumda onları 3 yıl kullandık hep eksiltme şikayeti geldi 2 yıldır bunu kullanıyoruz müşteriler memnun dediler. Kıssadan hisse Opellerde yağ eksiltme kullanılan yağla ilgilidir.

benim araba 152binde ve canafaaar gibi ayrıca arabayı hergun farklı yere parkedıom ve her seferınde avuç içinden biraz daha az mıktarda leke gibi yag bırakıor...
ustalara servıse heryere sordum götürdüm. sorun yok dedıler. "terleme" diye söyledikleri bir durum war ondan olabilir. ayrıca keçeden kacırma yapma gibi ihtimalide war korkacak bişey yok.
şu bir gercek ki km ile arabanın motoru degerlendirilmemeli. nasıl dıyceksın bende söyle dıyecem sana.
amcamın calıstıgı sırkette bı megane2 ye bindim km 27bindeydi ve araba bitmiş durumdaydı. her anlamda hor kullanılmıs 3. vitesi yok kavrama sırasında kacırıor. belirli bir devirin üzerine cıkmadıkca stop edıor. motor freninde zayıflama war.
yanı arabaya ıyı bakılırsa 500bin bile yapar...

Benim arabam çok şükür yağ eksiltmiyor lakin dün değiştirirken benim özel servisin elf koyduğunu görünce sordum neden mobil yada opel yağı koymuyorsunuz diye sorduğumda onları 3 yıl kullandık hep eksiltme şikayeti geldi 2 yıldır bunu kullanıyoruz müşteriler memnun dediler. Kıssadan hisse Opellerde yağ eksiltme kullanılan yağla ilgilidir.
bende hep elf molıgraf 10-40 kullanırım
ELF MOLIGRAF F1 10W/40 4 LT.
HEM OTOMOBİLİNİZ YA DA MİNİBÜSÜNÜZ HEM DE MOTOSİKLETİNİZ İÇİN ...
moligraf.jpg

. 4 lt. API - SL yarı sentetik ACEA A3/B3 - MB 229.1 - VW 500.00 / 501.01 / 505.00 - BMW SPECIAL OIL PERFORMANCE
. BU YAĞ İLE KATKI KULLANMANIZA GEREK YOKTUR.
. F1 TEKNOLOJİSİYLE SESSİZ VE ATAK BİR SÜRÜŞ SAĞLAR.
. ESKİ - YENİ TÜM BENZİNLİ , ENJEKSİYONLU , DİZEL VE TURBO MOTORLARDA KULLANILABİLİR .
. ELF HER YAĞ DEĞİŞİMİNDE FİLTRENİN DE DEĞİŞMESİNİ ÖNERİR.
. ELF MOLIGRAF TÜRKİYENİN API - SL SEVİYESİNDEKİ İLK MOTOR YAĞIDIR.

bende 94 model vectra a var şu an 258.000 de..yağ yakma, üfleme, komp. kaçağı gibi bir şikayetim yok. önceki sahibi çok iyi bakmış..bende aynı şekilde düzgünce kullanıp bakımlarını yaptırıyorum..

bakımlı bir opel 500.000 i rahat geçer..(Türkiye şarttlarında biraz zor ama)

bana bir usta, opel vectralarda atmosferik motor var dedi, bunlar yuksek hararetlerde calisan motorlar dedi, 100 C normalmis, ve yag eksiltme dogaldir bunlarda dedi. ama benimkisinin daha eksilttigini gormedim, belki surusten, belki yag cinsinden, belkide km den ama kesin olarak bilmiyorum

Kaliteli ve tavsiye edilen parçalar/ürünler kullanıldığı sürece yağ eksiltmez.Ben boyle birşey yasamadım.Şu andaki arabamın km'si düşük olsa bile 96 vectra b'de abim hiçirsey yasamamıstı onu biliyorum

opel yağ yakmaz . Contalardan kaçırdıgı doğru ama arkadaşın motorunu görseniz ECOTEC değil mubarek LEAKOTEC D: heryerde kaçak var arabası omega b mobil 1 koyar 15.000 de 1 litre ekler , muhtemelen keçeden kilometresi 360.000 sanırım.

tüm bakımları düzenli yapıldıgı takdirde opelin fabrikası 1.000.000 (birmilyon)
km'ye kadar motorunun gidecegini bildiriyor. haklılrada. yani oncelikle alman kalitesini benimsemek lazım.
berfe.

245000 km de dahada bısey yok uzun yoldan yenı geldım bır yag koyuyorum

Geri