vectra GT avans vurması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siberdin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siberdin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba
Arkadaşlar Araç avans vuruyo.
Düşüncem pistonun birinin aşşada kalması. Buda kol veya yataktan kaynaklanıyordur die düşünüyorum.
Ateşleme bobininden olbilirmi bu. Yani pistonun birini erken ateşliyor olabilirmi.
Peki bu avans vurması ısındımı gidiyorsa bu ne anlama geliyor. Isındımı bende ses soluk kalmıyor.
Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Birincisi, avans ayarı otomatik değil mi?
İkincisi, avans ayarı bozuksa motor sıcak da olsa arıza devam eder.

avans ile alakalı değil motor soğuk iken ya ılk calıştırmada tüm kanallara yağ gitmez ve sibop ayarlayıcısı yağ kalın olduğundan yağ ile dolmaz ve sıboplar şakırdar....motor ısınınca kanallar ıyıce dolunca şakırdama hali ile kesilir...sibop ayarlayıcıs bozuk olursa buda şakırdama yapar tabii

Merhaba
fincanlar bu sesden dolayı değişti. ses tam sipoplarla pistonun birleştiği yerden geliyo. en son yağ pompası dediler ama yağ basıncında sorun yok.

fincan derken??? ben hidrolık sıbop ayarlayıcıs diyorum..
7799bd3e939dbff5dece63cc2bf2bf53.jpg

Boşuna konu açmış olmayım.Geçen aytemiz in bi istasyonundan lpg aldım bayağı ucuzdu.normal 2,35 ken orda 2,13 dü.Bi kaç gün sonra marşa ilk basıp d ye alınca tenekeye vurur gibi bi ses geliyordu.biraz yol yapınca kesiyordu.Ayrıca bazen gaza bastığımda stabilize yola girmiş gibi kesik kesik titriyor hani 3de devirsiz gidip gaza asılınca 2 ye çeker ya,tam o arada yapıyor(bu 6 aydan beri var)Dün babam sanayiye götürmüş usta avans vuruyor demiş.yakıt kalitesizse yapar demiş

1)yakıtı değiştirince kesme ihtimali var mıdır_?
2)Selim abi senin dediğin gibi sibop ayarlayıcısı ndan olma ihtimali var mı_?
3)Yakıtla alakalı olup geçsede müdahale etmem gerekir mi_?İleride bi sıkıntı açar mı_?

Kerem bu dediğin yakıt değiştikten sonra oldu ise yakıt bittikden sonra değiştir bir daha bak ses hala geliyormu? ve ses nereden geliyor aracın kaputunu aç ve motora kulağını yaklaştır motordan sonra manifoltlara doğru kulağını götür sesi lokalize etmeye çalış..birde gaza hafif dokun dene..eğer yakıt değişiminden sonra hala ses geliyorsa bu motorun bir hastalığıda çatlak manifolttur buda sanki avans gibi ses çıkarır.ama motordan geliyorsa bu hidro ayarlayıcıların sesidir...değişmesi gerek ama dediğim gibi önceden yoktu yakıtdan sonra oldu ise yakıt değişiminden sonra bak..
sibop şakırdaması tabii motor için sağlıklı değildir

Kerem bu dediğin yakıt değiştikten sonra oldu ise yakıt bittikden sonra değiştir bir daha bak ses hala geliyormu? ve ses nereden geliyor aracın kaputunu aç ve motora kulağını yaklaştır motordan sonra manifoltlara doğru kulağını götür sesi lokalize etmeye çalış..birde gaza hafif dokun dene..eğer yakıt değişiminden sonra hala ses geliyorsa bu motorun bir hastalığıda çatlak manifolttur buda sanki avans gibi ses çıkarır.ama motordan geliyorsa bu hidro ayarlayıcıların sesidir...değişmesi gerek ama dediğim gibi önceden yoktu yakıtdan sonra oldu ise yakıt değişiminden sonra bak..
sibop şakırdaması tabii motor için sağlıklı değildir

Sağolasın abi bi lpg yi bitireyim az benzinde kullanayım sonra dinleyim o zaman şıkır şıkır bir arabam oldu :)

avans vurması

kardeş aynı sorun bende de vardı çok ugraşmama ragmen
özel servise götürdüm . adam hemen baktı bobinden dedi ordan bir bobin aldı taktı araba saat gibi oldu git bir tamirçiye baktır elin de
vardır bir boboin denersin yoksa arabayı yersin.

Geri