Vectra cdx yardım lütfen ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan breezy70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

breezy70

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar

Bu forumu yeni keşfettim ve aranızda bulunmaktan çok mutluyum.
bende bir OPEL hastasıyım.1999 yılında 92 model vectra gl satın aldım ve 8 yıl kullandım.yaklaşık 1 hafta öncede 2000 model vectra cdx aldım.ben bu opel'e aşığım anlayacağınız.
ben yeni arabamdan çok mutluyum.ancak birkaç sorum var.bu arızamı yoksa arabanın özelliğimi bilmiyorum.kontak anahtarını cevirdiğimde göstergeler ilk yandığı sırada yaklaşık 10-20 saniye süren (yanlız motoru çalıştırmadan önce) motordan yağsız kapı gibi biraz tok bir ses geliyor,araba ufak bir çukura girdiğinde lastiklerin olduğu kısımdan tok bir ses geliyor, son olarakta araçla hız yapınca direksiyonda titreme oluyor. forumda bunların nedenini araştırdım ama net bir cvp bulamadım.bana bunların neden olduğunu açıklarsanız memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
kendini üye arşivinde tanıtırsan konu kilitlenmez

Bana Yardım Edin...

Merhaba arkadaşlar

Bu forumu yeni keşfettim ve aranızda bulunmaktan çok mutluyum.
bende bir OPEL hastasıyım.1999 yılında 92 model vectra gl satın aldım ve 8 yıl kullandım.yaklaşık 1 hafta öncede 2000 model vectra cdx aldım.ben bu opel'e aşığım anlayacağınız.
ben yeni arabamdan çok mutluyum.ancak birkaç sorum var.bu arızamı yoksa arabanın özelliğimi bilmiyorum.kontak anahtarını cevirdiğimde göstergeler ilk yandığı sırada yaklaşık 10-20 saniye süren (yanlız motoru çalıştırmadan önce) motordan yağsız kapı gibi biraz tok bir ses geliyor,araba ufak bir çukura girdiğinde lastiklerin olduğu kısımdan tok bir ses geliyor, son olarakta araçla hız yapınca direksiyonda titreme oluyor. forumda bunların nedenini araştırdım ama net bir cvp bulamadım.bana bunların neden olduğunu açıklarsanız memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bo konuda Bana yardım edecek bir arkadaşım yokmu??

Motoru çalıştırmadan önce havalandırma kanallarının ayarlanması esnasnda çıkan ses olmalı. sorun oluşturmaz istenirse dağıtılıp yağlanır.

lastiklerin olduğu kısımdan gelen tok ses hakkında kesin konuşmak şu aşamada zor. z-rot lar olur amortisör olur vs.

direksiyonda titreme balans sorunudur. rot-balans çı dedikleri yarde cüzi bir üctete halledilir.

yalnız işin espirisi balans ağırlıklarını hafif alaşım jantınızın kenarlarına çakmaktansa görünmeyen iç tarafından yapıştıran bir balansçı tercih sebebi olmalıdır diye düşünüyorum ..

siz estetik açıdan önemli bulmuyorsanız sorun yok.

yalnız bu direksiyonun titreme sorunu belli hıza ulaşınca ve sadece gaza basarken oluşuyorsa aks sorunudur.

öncelikle kendini formda tanıtırsan kurallara daha uygun olacak.
kendini tanıttıktan sonra cdx kullanan arkadaşlarda ve bende ( vectra cdx sahibi olarak) sorularına elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz

keyifli formlar

benim cdx te otobanda giderken 150-160 ta falan bi titreme oluyo,,balans titremesi değil bu...direksiyona ve kasaya veriyo ama ara ara,titriyo kesiyo titriyo kesiyo..ustama sordum yoldan diyo ama ben yoldan olduğu kanaatinde değilim,lastikleride değiştirerek denedim aynı...cdx kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim :(

kardeşim bende 2001 cdx var 1.5 yıldır kullanıyorum öncelikle aracın süspansiyonu biraz sert çukurlara girdiğinde ses yapması ve biraz sarması normal titremeye gelince kesinlikle lastikten kaynaklanıyo aynı sorun bende de vardı 120 den sonra titreme başlıyordu 4 tane yeni lastik aldım yağ gibi akıyo 200 de bile tık yok maaşallah

kardeşim bende 2001 cdx var 1.5 yıldır kullanıyorum öncelikle aracın süspansiyonu biraz sert çukurlara girdiğinde ses yapması ve biraz sarması normal titremeye gelince kesinlikle lastikten kaynaklanıyo aynı sorun bende de vardı 120 den sonra titreme başlıyordu 4 tane yeni lastik aldım yağ gibi akıyo 200 de bile tık yok maaşallah

evet lastiklerden kaynaklanıyo

titreme lastiklerden ve rot balans ayarından yapıyor.yaptırın 200de bile en ufak bir titreme hissetmezsiniz.ses gelmeside normal süspansiyonlar sert.

Geri