vectra cdx xenon ampül

teşekkür ederim kardeşim paylaşımın için. peki bu uyumsuzluk gibi bir sıkıntısı olmaz demi hani bunların aşağı yukarı ayarı felan var ya onun motoruna uyar mı :confused:

yok bi sıkıntı olmaz.ben aldığımda sadece dibindeki yuva az dardı onu eğe ile genişlettim.malesef cdx far mercekleri küçük olduğundan zayıf aydınlatması var.ve xenon duman çıkartarak yandığı için bir süre sonra farın içide kararıyor daha berbat oluyor.benim farlarında tadı kaçmaya başladı.önce bir iç dış tamizleteceğim.sonra paraya kıyıp almanyadan yada ingiltereden 6000k ampül alacağım.4300 ler sarımtrak biraz.6000k deneyeceğim

ben olsam güzel ve kaliteli 6000 k xenon alır takdırır binerdim...beyaz yanıyor...iyide aydınlatıyor benim favorim bu...benim eski vectramın resimlerinde var çokda güzel gözküyordu...

vaziyet onu gösteriyo çünki uzun yolda hiç aydınlatma olmuyo karşıdan gelen yada yanımdan geçen arabaların ışığıyla idare ediyorum hele bir de yağmur yağdıysa ALLLAAAAHH o zaman işe bak valla sisler felan hepsini yakıyorum nafile

4300k yerine 6000k alırsanız aydınlatma daha da düşer. Işığın "beyazlığı" yani kelvini arttıkça, aydınlatması düşer.

Orjinal philips ampuller d2s xenon olarak en iyi aydınlatmayı sağlayan ampullerden. Ancak yapısal olarak kullandıkça belli bir saatten sonra beyazlaşmaya başlıyorlar. Yani ömürlerini 5000K olarak tamamlıyorlar. Benim araçta da olan bu, bana muhtemelen kullanılmış ampul verdiler, diğerinden daha hızlı beyazladı. Çünkü ilk taktığımızda çok fark yoktu.

Bu arada ebay'den philips 85122+ bir çift ısmarladım. Kargo ile 134TL tuttu toplam.

4300k yerine 6000k alırsanız aydınlatma daha da düşer. Işığın "beyazlığı" yani kelvini arttıkça, aydınlatması düşer.

Orjinal philips ampuller d2s xenon olarak en iyi aydınlatmayı sağlayan ampullerden. Ancak yapısal olarak kullandıkça belli bir saatten sonra beyazlaşmaya başlıyorlar. Yani ömürlerini 5000K olarak tamamlıyorlar. Benim araçta da olan bu, bana muhtemelen kullanılmış ampul verdiler, diğerinden daha hızlı beyazladı. Çünkü ilk taktığımızda çok fark yoktu.

Bu arada ebay'den philips 85122+ bir çift ısmarladım. Kargo ile 134TL tuttu toplam.

alper bey bu cdx in ampulumü sipariş verdiğiniz ???

çift fiyatı gayet iyi bende alabilirim

alper bey o zaman bu cdx lerin xenonları ilk başta sarı zamanla mı beyaza dönüşüyo ??? eğer öyleyse parçacıdan aldığım ilk ampul doğru kullandıkça beyazlaşır mı :confused:

evet, ilan bu:
http://www.ebay.com/itm/180841112978?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

gelince görüşlerimi yazarım

alper bey o zaman bu cdx lerin xenonları ilk başta sarı zamanla mı beyaza dönüşüyo ??? eğer öyleyse parçacıdan aldığım ilk ampul doğru kullandıkça beyazlaşır mı :confused:
evet, aynen öyle. 85122 ler 4300K iken 5000K oluyor. Ama benim aldığım 85122+ larda bu durum yokmuş.

Hatta bu yüzden "colormatch" serisi var bir de philipsin. tekli olarak değişimlerde 5000k'ya daha yakın renkte.

evet, ilan bu:
http://www.ebay.com/itm/180841112978?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

gelince görüşlerimi yazarım

evet, aynen öyle. 85122 ler 4300K iken 5000K oluyor. Ama benim aldığım 85122+ larda bu durum yokmuş.

Hatta bu yüzden "colormatch" serisi var bir de philipsin. tekli olarak değişimlerde 5000k'ya daha yakın renkte.

şimdi kafam çok karıştı :( parçacıdan aldığım ampul doğruydu o zaman ben geri iade ettim yanlış ampul sarı yanıyo diye ne yapsam karar veremedim. sizin aldığınız yerden alsam ne yapmam gerekir ???

Aldığınız ampul yaklaşık 200 saat kullanımdan sonra diğeriyle benzer renge gelecekti. Bu da oldukça uzun süre.

İsterseniz ikisini birden değiştirin. 85122 alırsanız sarı olur, 200 saat içinde biraz daha beyazlar. 122+ alırsanız sarı kalır.

Veya 85122CM modelini alın philipsin, bu 5000K olduğu için ilk taktığınız andan itibaren beyaza yakın olur.

Veya yukarıdaki linklerin birinden daha ucuz çin malı 5000K'lardan da tercih edebilirsiniz. Bunlar da diğer ampulünüze yakın renkte olacaktır.

Aldığınız ampul yaklaşık 200 saat kullanımdan sonra diğeriyle benzer renge gelecekti. Bu da oldukça uzun süre.

İsterseniz ikisini birden değiştirin. 85122 alırsanız sarı olur, 200 saat içinde biraz daha beyazlar. 122+ alırsanız sarı kalır.

Veya 85122CM modelini alın philipsin, bu 5000K olduğu için ilk taktığınız andan itibaren beyaza yakın olur.

Veya yukarıdaki linklerin birinden daha ucuz çin malı 5000K'lardan da tercih edebilirsiniz. Bunlar da diğer ampulünüze yakın renkte olacaktır.

çok saolun alper bey bende dediğiniz gibi ikisinide değiştirmeyi düşünüyorum şimdi birini alırım 2 ay sonra diğeri biter tekrar uğraş hiç gerek yok ikinide değiştirecem inşaallah. ama şu sizin aldığınız 85122+ dediğiniz 5000 k idi yanılmıyorsam onu düşünüyorum birde bu yazdığınız fiyat 134 tl mi euro mu ? ebaydan baktım verdiğiniz modele 65 euro diyo tanesine

Fiyat TL, 65 euroya 2 tane gönderiyor, başlıkta dikkat ederseniz "2x" yazıyor. Ancak 85122+ 4300k, yani sarımsı rengi olur. Alman malı beyaz (5000k) isterseniz ya iki tane 85122CM ya da Osram Xenarc bakmanız gerekecek.

Mesajımdaki linkten girerseniz aynı satıcıda diğer bahsettiğim modeller de mevcut.

Geri