Vectra cdx direksiyon problemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan valdez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

valdez

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba.2001 vectra cdx im var.direksiyon ilk çalışmada yumuşak biraz zaman geçince sertleşiyor ve uzun yolda değilde 10-15-20-40 km hıza kadar sağ ve sol manevralarda gıyyık gıyyık diye (komik olabilir) direksiyon simidinin hemen altından ses geliyor.idrolik yağı tam.bir ara hortumdan kaçırıyordu tamir ettim...nedeni ne olabilir...direksiyon kutusumu .....pompasımı.:confused:

pompada sıkıntı olabilir atf yağ özelliğini yitirmiş olabilir yağ ısınınca basıncı düşüyordur

abi şimdi bu yağ özelliği hiç aklıma gelmemişti...ben kaçıran kısmı atf yağ deposunun altındaki kelepçe hortum kısmından tamir ettim.aracı temmuz ayında 24 000 km de aldım...ilk sahibi aracı garajda yatırmış.gözü gibi bakmış ama bu yağdır diğer bakımlardır biraz aksatmış.ben bu bakımları yaptırdım.dediğiniz gibi yağ özelliğini kaybetmiş olabilir.ben üstünü ekledim.ama bu gıyyyık sesi neden. bunu anlayamadım...ayrıca atf yağını sadece deposundan boşaltmam yeterlimi...teşekkürler...

sadece bir tahmin yapıyorum vectra b lerde direksiyon altındaki siyah kapak var alt ve üst parça olmak üzere o kapak sökülüp takıldığında tam yerine oturtulmazsa direksiyona sürtüyor bu enteresan sesi çıkarıyor dönüşlerde kapakları söküp test sürüşü yapın düzelebilir.ben bu sesin kaynağını çok geç bulabilmiştim ses çok yanıltıcıydı çünkü.hatta o ses yüzünden kapağın uç kısımlarını kesen ustalar bile var:D

dün ustamla görüştüm.amortisör kapakları bilyalarına bakıcaz ve direksiyon kapaklarını çıkarıp o sizin kesilen yer dediğinizi yağlıyacağız ve eğer problem devam ederse direksiyon kutusuna bakacağım...yoksa maşallah arabada başka problem yok...direksiyon sert bunu çözmek istiyorum...bu tür yağlar yani şanzıman veya atf yağları fren hidroliği yağları özelliğini kaybetmezmiş eksiklik veya değişimde yağ değişimi yapılırmış..bakalım ne olacak...çözümlediğimde forumda paylaşacağım...teşekkürler.

vectra b nin direksiyon kutusu su aldığında yada yağsız çalıştığında krom parçalar paslanıyor dediğiniz sesler ortaya çıkıyor sökülüp revizyon olacak kutu.

kardeşim benim cdx in direksiyonundada sıkıntılar vardı yağ kaçırıyodu birde o dediğin sesler geliyordu komple söktürüp yaptırdım ama çok fazla bir yumuşama olmadı yani demek istediğim cdx lerin direksiyonu biraz sert diye biliyorum geçenlerde kardeşimin cıtroen c3 bindim pamuk gibi direksiyon abartısız söylüyorum serçe parmağınla çevir ama bizim arabalar o kadar yumuşak olmuyor maalesef.:(

Olmaması da iyi zaten, annemin Yaris'i de aynı, hiç sevmiyorum.

Vectraların direksiyonu sert malesef.Omegadan inip kendi arabamı sürmek istemiyorum bir süre

Geri