vectra cdx; çok dur kalk yapınca titreme...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elantra32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elantra32

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkeze selamlar... benim 2000 vectra cdx'in 9 ay önce baskı balata değişmişti... 6 aydır askerde olduğum için aracıma pek binilmedi... şimdi trafikte ,çok fazla dur kalk, yapınca kalkışta araba titreme yapıyor... Bunun ısınmadan kaynaklandığı bariz fakat yeni baskı balata böyle bir şey neden yapar... Bu arada aracımın motor üst kulağının vadesini doldurmuş olduğunu gördüm, el freni çekip geri vitese takıp yüklenince motor baya bir ön geri yapıyor kulak gidik olduğu için.

Motor kulağından titreme yapar mı acaba?

kaç bin oldu baskı balata değişimi,volanınız arızalı olabilir ya da motor kulağıda yapabilir ama dediğinize göre çok dur kalk yapınca olduğunu belirtmişiniz ;)

Baskı balata değişeli 3000 km olmadı daha; volant ile kalkış silkelemesinin pek bir alakası olacağını zannetmiyorm çünkü şehir içinde çok sayıda dur kalk yaptıktan sonra yani baskı balata fazlasıyla ısındıktan sonra silkeleme yapıyor...

Baskı balata değişeli 3000 km olmadı daha; volant ile kalkış silkelemesinin pek bir alakası olacağını zannetmiyorm çünkü şehir içinde çok sayıda dur kalk yaptıktan sonra yani baskı balata fazlasıyla ısındıktan sonra silkeleme yapıyor...

önce bir motor kulağını değiştirin... Sorun devam ederse vites kutusunun yağını değiştirin. Anladığım kadarı ile ısınınca yağ inceliyor bu da titremeye sebeb oluyor gibi geldi..(aslında vites geçişlerinde vuruntuda yapması lazım )Eğer ki sorun devam ederse tekrardan vites kutusunu söktürün...
Ama büyük ihtimal motor kulağından kaynaklı gibi... Motor kulağının içindeki plastik ( kaucukda olabilir tam bilmiyorum) ısınınca iyice gevsiyor bu da kalkışlarda titreme yapıyor gibi olabilir.

Bunlar sadece benim düşündüklerim. Kesin tespit değil
saygılar

Yan sanayi su radyatörü kullanırken fan açıldığında araç aşırı titriyordu benim de..Bilmiyorum sizin şikayetinizle aynı etkiyi mi veriyordur ama mesela farlar dahi titriyordu..Sanki 2. bir motor çalışıyormuş gibi oluyordu..Radyatörü değiştirdim ve biraz olsun azaldı..Sıra triger ve deb balatasında..Parçalar alındı da güveneceğim usta arıyorum..

Debriyajla ilgili bir sıkıntı ihtimali var. Bir arkadaş şanzuman yağı değişimini önermiş, buradaki titreşim sorununa çözüm olarak katkısı olmaz onun fakat araç bilhassa 100bin km gibi bir km'yi geçmişse ve hiç değişmemişse şanzumanın selameti açısından şanzuman yağını değiştirmek iyi olur. Motor kulağını değişmek dahi sorunu çözebilir.

Arkadaşlar herkeze selamlar... benim 2000 vectra cdx'in 9 ay önce baskı balata değişmişti... 6 aydır askerde olduğum için aracıma pek binilmedi... şimdi trafikte ,çok fazla dur kalk, yapınca kalkışta araba titreme yapıyor... Bunun ısınmadan kaynaklandığı bariz fakat yeni baskı balata böyle bir şey neden yapar... Bu arada aracımın motor üst kulağının vadesini doldurmuş olduğunu gördüm, el freni çekip geri vitese takıp yüklenince motor baya bir ön geri yapıyor kulak gidik olduğu için.

Motor kulağından titreme yapar mı acaba?
motor kulağı motoru çok sarsıyorsa bu yapar hele motor ısınca
önce kulağı değiştir bakalım;)

KUlağı söküp baktım sarsıntı lastiği kopmamış ama sanırım biraz deforme olmuş; ısınınca iyice salıyor olabilir... En güzeli değiştirip denemek... Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.. Saygılarımla

Isındığında ki titreme ayrıdır herzaman titreme ayrı..motor kulağında illaki esnklik olacak bunu kopuk olarak almayın direk...
Balata takım olarak mı değişti?? Çakıldımı??? volan kontrol edildigi'nden emin olmanız lazım...isındığında titreme genelde sertleşmiş balata veya bozuk yüzeyde belli eder kendini...merkez bozuktur düzgün bırakmıyordur..önce güzel kontrol ettirin...

Aracın merkez arızalı olduğu için şansıman inmişti inmişken merkezle birlikte baskı balata takım değişti... Valla ben çözemedim bu işi; şimdi gidip söyleyecem değiştiren ustalara durum böyle böyle diye, fakat kapalı kutu nası teşhis koyacaklar onu da bilmiyorum... şansıman inecek olsa bir sürü iş tekrar tekrar

Geri