vectra c üst kapak acılacak acil yardım

vectraların hepsi yağ yakıyor bunu kabullenmek lazım benim vectra mı satmamın bir sebebide bu yağ olayı zaten sıkıntılı oluyor biraz sürekli yanında yağ bulunduracaksın,devirli kullanmıcan v.s vs.

benim yağ değişiminden 2000 km sonra ikaz verdi, biraz ekledim (yarım litreden fazla) 1000 km sonra yine ikaz verdi, şidi 1 litre daha ekledim bakalım ne kadar olacak 10000 km de. adamlar da herşeyi titiz bir şekilde uğraşarak yaptılar, hata olmaması lazım dediler, bakalım ne olacak. aldım 4 litre castrol yağ azaldıkça ilave edip yağ değişimi de artık yapmamayı düşünüyorum. millet benzini nasıl az yakar hesaplarında biz ise yağı nasıl az yaktırırız diye uğraşıyoruz...

vectraların hepsi yağ yakıyor bunu kabullenmek lazım benim vectra mı satmamın bir sebebide bu yağ olayı zaten sıkıntılı oluyor biraz sürekli yanında yağ bulunduracaksın,devirli kullanmıcan v.s vs.

benim eski bmw 3.20 de yağ yakıyordu özellikle uzun yola gittinmi heleki arabayı sıkıştırrsan çok güzel yakıyordu o yüzden hep arabanın arkasında bende yağ bulundururdum bence bu vectra değil pek çok arabada belli bir km den sonra olan doğal bir olay..

selim kardeş birde ben senin yazıları takip ediyorum hatırladığım kadarı ile sen bu kapağı daha öncede yağ yakması için falan açdırmışdın bir konuda yazmışdın artı olarak performans konusunda da motora bir şeyler yapmak istiyordun perofmrans konusunda da yamışdın ben orda da yazdım vectralarda konfora aban ama motora abanma bu araçların motoruyla oynamassan 300 bin km tıklamaz ama bir kere oynarsanda iflah olmaz aracını yaptırdıysan sıkıntın yoksa güle güle kullan sen konforuna keyfine bak aracın konforunu yükselt car cinema sistemi falan yapdır motordan elini ayağını çek yani başka şeylere kanalize ol :D playstaion taktır arabaya ama motoruyla uğraşma :D

Son düzenleme:
benim eski bmw 3.20 de yağ yakıyordu özellikle uzun yola gittinmi heleki arabayı sıkıştırrsan çok güzel yakıyordu o yüzden hep arabanın arkasında bende yağ bulundururdum bence bu vectra değil pek çok arabada belli bir km den sonra olan doğal bir olay..

selim kardeş birde ben senin yazıları takip ediyorum hatırladığım kadarı ile sen bu kapağı daha öncede yağ yakması için falan açdırmışdın bir konuda yazmışdın artı olarak performans konusunda da motora bir şeyler yapmak istiyordun perofmrans konusunda da yamışdın ben orda da yazdım vectralarda konfora aban ama motora abanma bu araçların motoruyla oynamassan 300 bin km tıklamaz ama bir kere oynarsanda iflah olmaz aracını yaptırdıysan sıkıntın yoksa güle güle kullan sen konforuna keyfine bak aracın konforunu yükselt car cinema sistemi falan yapdır motordan elini ayağını çek yani başka şeylere kanalize ol :D playstaion taktır arabaya ama motoruyla uğraşma :D
haklısınız bu yağ eksiltme olayı bmv lerde bile var 5.20 yeni kasa bmv de bile buna bizzat şahit oldum zaten bmv 5.20 kasanın kaputunda bile yazar her 1000 km de yağını kntrol edin diye maalesef bazı markalarda var ama mesela vosvos olsun veya reno inanın gram yağ eksiltmez eksiltmiyorda bence yağ yakma olayı iyi bişey değil sürekli yağ bidonuyla gezmek ,yağ değişim zamanı gelmeden yağ eklemek bana göre çok saçma o zaman hiç değiştirmeyelim yağını zaten değiştirene kadar bir kaç defa ekleme yapıyoruz:D

darkmon araç gitmiyor demiştim ya bugün sanayideydim daha doğrusu arac soğukken kalkışlarda proplem yok ısınınca durmada fren hemen tepki veriyor ve kalkış soğuk motora göre daha zor olması işte benim salaklığım burada başlıyor bu olayın üzerine düşmemem. anlıyacağın freni kullandıktan bir müddet sonra arka fren merkezinin diskleri sıkmasıymış.gülenmi ağlanmı araba şu an kalkışları gayet güzel.boşuna kendimi paralamışım.turbo hariç atmosforik motorlarla kapışıyorum özlemişim yav.hele şu bizim cinnah cad.valla 4, vitese takıyorum.

aslında her araç yağ yakar ama bazı fabrikalar o yağ yakma farkınıda kartere ekler en azından bana zamanında bir usta öyle demişdi merdesi örnek vermişdi mercedes misal 3 litre yağ alıyorsa mercedes 1 litrede yağ yakma farkı olarak fazladan yağ alıyormuş misal 4 litre şimdi litreyi sallıyorum bilmiyorum kaç litre örnek olarak verdim

yağ yakma denilen şey esasen yağ eksiltme olayı mantikende doğal bir şey sonuçda o yağ yüksek ısılarda motorun içinde geziniyor illa buharlaşma olabilir sonuçda sıvı ve yapışkan bir şey bir yerlerde yağlaya yağlaya yapışdıkça azalma olabilir ben matığım doğrultusunda söylüyorum bunu sonuçda bidonda suyu bile 3-4 ay tutsan su kuruyor belli bir miktar..

selim çakır

çok sevindim hocam senin için aracınla mutlu keyifli sürüşler dilerim :) artık uğraşma şu arabanın motoruylada keyfini çıakr biraz :)

tamam abey nav 70 ve cıd ekran geldi bi ara onu bağlatacağım.ama cıd ekranın şifresi yazılıydı kaybettik yav buhar oldu uçtu buluyum halledecegim

hadi hayırlısı bende iki kafalık arıyorum carputer yapdık şimdi car cinemaya çeviricem onu

tekrar gittim bu sefer yanımda tec 2 ye bağladılar arıza lambalarının ikiside yanıyordu yani eksoz ve asr orada 1. silindir tekleme 2. silindir enjektör arızası çıktı arızayı sildiler ve tekrar çalıştırdılar gene saat gibi çalışmaya başladı tec2 cihazına bağlı şekilde yaklaşık 20 km yol yaptık geri geldik hiç bi hata algılanmadı yazdı.ve aracı gene teslim ettiler inanın gözüm sürekli arıza lambasında ne zaman yanacak diye korkudan biyerede gidemiyom çoluk çocuk yolda kalacaz diye. benim merak ettiğim mekanik bi sorun olsa silmekle falan gitmez bence sorun gene beyinde fikirlerinizi bekliyorum fikirlerininz benim için gerçekten önemli ben buraya yeni üye oldum ama inanın hepinizi çok samimi gördüm hepinize teşekkür ederim

tekrar gittim bu sefer yanımda tec 2 ye bağladılar arıza lambalarının ikiside yanıyordu yani eksoz ve asr orada 1. silindir tekleme 2. silindir enjektör arızası çıktı arızayı sildiler ve tekrar çalıştırdılar gene saat gibi çalışmaya başladı tec2 cihazına bağlı şekilde yaklaşık 20 km yol yaptık geri geldik hiç bi hata algılanmadı yazdı.ve aracı gene teslim ettiler inanın gözüm sürekli arıza lambasında ne zaman yanacak diye korkudan biyerede gidemiyom çoluk çocuk yolda kalacaz diye. benim merak ettiğim mekanik bi sorun olsa silmekle falan gitmez bence sorun gene beyinde fikirlerinizi bekliyorum fikirlerininz benim için gerçekten önemli ben buraya yeni üye oldum ama inanın hepinizi çok samimi gördüm hepinize teşekkür ederim

Geri