vectra c park sensör sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkaslar vectra cm var ve on sensorlerden 2 tanesı bozulmus ve garantılı olarak bulamıyorum bulabılcegım yardımcı olabılcegınız bıyer varsa yardımcı olursanız sevınırm

arkaslar vectra cm var ve on sensorlerden 2 tanesı bozulmus ve garantılı olarak bulamıyorum bulabılcegım yardımcı olabılcegınız bıyer varsa yardımcı olursanız sevınırm
servis te de mi yok ARKADASIM

serviste wardır.

vectralarda sensör hatası Plakalıklardan kaynaklanıyor. ÖN plakalığınızı söktürürseniz sorununuz kalmaz (plakalıklar yansıtma yapıyor)

bende de vectra c elegance var,park sensörüyle ilgili benimde problemlerim var.ara ara göstergede hata lambası yanıyor.muhtemelen sensörler kirli oldugundan.bildiğiniz herhangi bir sensör temizleyici madde var mı?ve nerden temin edebilirim.bu arada senin yerinde olsam servisten alırdım sensörleri,çok hassas aletler.tekrar bozulursa başvurabileceğin bir adres olur en azından.
egemen cebeci
istanbul

Plakalıklardan kaynaklı olsa arıza vermez sürekli öter ancak arıza da veriyorsa sebebini hemen söyleyeyim.Büyük ihtimalle bagajda sağda döşemenin içinde kalan vericisinin anteni yerinden oynamıştır ve bağlantı kuramadığı için arıza veriyordur.Tabii bu yazdıklarım samatya için geçerli oldu biraz.Başlık sahibi bozuk olduğuna emin olduğu için verilebilecek cevap servis sahiplerinde...

Diğer konuya tekrar dönersek.Bende şöyle bir problem olmuştu.Park sensörü devreye girdiginde sürekli ötüyor ve arıza işareti çıkıyordu.Bir kaç ay bu şekilde kullandıktan sonra özel servise gittim.Tech 2 ile belli birşey bulamadılar ancak 'buyuk ihtimalle beyin arızası' dediler ve 'beyin sipariş verilecek' diyerek bagaj tarafına ilerledi eleman.Bagajın sag tarafındaki döşemeyi çamurluğa dogru açtı.Tam detaylı göremesem de orda sensörlerin alıcısı bulunmakta.Eleman sadece anteni yerleştirdi (yukarı dogru) veri geri kapattı orayı.Sonra beyin gelince biz haber veririz size dedi.Ancak arabaya bindiğimde herşeyin aylar sonra normal çalışmaya basladıgını farketttim.hiç problem yok dedim, eleman da şaşırdı.Farkında olmadan beni masraftan kurtardı.O günden sonra da bir daha problem olmadı....Akılda bulunması gereken bir bilgi

Dışarıda çare: 1505

Sorun:Park Pilot Sistemi - Sürekli sinyalModeller:Motorlar:Opsiyon:Vectra-C 2002...AllPark Pilot SistemiŞikayet:Park pilot aktif ise, aracın yakınında bir engel olmasa bile, sürekli bir sinyal duyulur.Nedeni:Bir engele çok yakın bir mesafe için sürekli sinyal, takviye plakası vasıtasıyla sağlanır.Üretim:
Çare:

Bir müşteri şikayeti durumunda , ön plakanın altında bir takviye plakasıtakılmış olduğunu kontrol edin.Varsa tespit plakasını sökün (bkz. araç sahibi el kitabı, sayfa 260).Fonksiyon grubu:N - Elektrik donanımıŞikayet grubu:04 - Elektrik Hatası,13 - İşlev yok veya yetersizArıza kodu:Yok

saygılar... :)

üstat zaten sürekli ötme neticesinde park pilot ta göstergede arıza vermeye başlıyor.

Plakalıklardan kaynaklı olsa arıza vermez sürekli öter ancak arıza da veriyorsa sebebini hemen söyleyeyim.Büyük ihtimalle bagajda sağda döşemenin içinde kalan vericisinin anteni yerinden oynamıştır ve bağlantı kuramadığı için arıza veriyordur.Tabii bu yazdıklarım samatya için geçerli oldu biraz.Başlık sahibi bozuk olduğuna emin olduğu için verilebilecek cevap servis sahiplerinde...

Diğer konuya tekrar dönersek.Bende şöyle bir problem olmuştu.Park sensörü devreye girdiginde sürekli ötüyor ve arıza işareti çıkıyordu.Bir kaç ay bu şekilde kullandıktan sonra özel servise gittim.Tech 2 ile belli birşey bulamadılar ancak 'buyuk ihtimalle beyin arızası' dediler ve 'beyin sipariş verilecek' diyerek bagaj tarafına ilerledi eleman.Bagajın sag tarafındaki döşemeyi çamurluğa dogru açtı.Tam detaylı göremesem de orda sensörlerin alıcısı bulunmakta.Eleman sadece anteni yerleştirdi (yukarı dogru) veri geri kapattı orayı.Sonra beyin gelince biz haber veririz size dedi.Ancak arabaya bindiğimde herşeyin aylar sonra normal çalışmaya basladıgını farketttim.hiç problem yok dedim, eleman da şaşırdı.Farkında olmadan beni masraftan kurtardı.O günden sonra da bir daha problem olmadı....Akılda bulunması gereken bir bilgi

Sürekli ötmesi arıza vermesini gerektirmezki...O zaman bir engele yakın durup bekleyince de arıza vermesi gerekiyor....Bendek sorun yukarıda alatıgım sekilde çözüldü, plakalığa dokunulmadı.Plakalık bir şekilde ötmesine neden olabilir ama arıza vermemesi lazım...ki biz halen aradaki soruya cevap veriyoruz, başlık sahibine değil

üstat , senin aracında ki sorun başka, arkadaşın aracındaki sorun bambaşka. bunları karıştırmaya gerek yok. verdiğim bilgi park sensör arızası için tıs'dan alınmış bilgidir. ben kendi aracımda aynı sorunu aracımı ilk aldığım zaman yaşadım. sensör sürekli yakın mesafe görürse bilgi ekranında arıza işaretini yakıyor. sensör kirli olsa da yanar. ama ön plakalığın her şekilde sökülmesi gerekiyor.

Sürekli ötmesi arıza vermesini gerektirmezki...O zaman bir engele yakın durup bekleyince de arıza vermesi gerekiyor....Bendek sorun yukarıda alatıgım sekilde çözüldü, plakalığa dokunulmadı.Plakalık bir şekilde ötmesine neden olabilir ama arıza vermemesi lazım...ki biz halen aradaki soruya cevap veriyoruz, başlık sahibine değil

bazende sensörün kablosu çıkıyor. aracınız liftteyken bir baktırın derim. (özellikle tampon söküldüyse)

Geri