vectra c kalorifer fan ayarı yardım

hiypnotiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2003 vectra c model anolog klimalı kalorifer fan ayarı 1.2. ve 3. konumda çalışmıyor 4. konumda normal 4. hızdaymış gibi çalışıyor neden 1.2. ve 3. de çalışmıyor bilgisi olan yada başına buna benzer bir olay gelmiş olan varmı. herkeze hayırlı forumlar.

Fan rezistansının diyotu düşmüş. sök tak normale döner.
forumda fan rezistansı diye ararsan bulursun.

........3.........2..........4
_____|______|______|____________
|.......|.........|..........|...................|
|.......|......__|.......__|.....____.......|
|.......|.....|...|.....|....|....|.....|......|
|.....1.8....|..0.6...|...0.5...|.....|......|
|.....ohm...|..ohm..|..ohm..|...fuse....|
|.......|.....|....|....|....|....|.....|......|
|.......|.....|....|....|....|....|.....|......|
|.......|___|....|___|....|__|.....|......|
|__________________________|____|
...........................................|
...........................................1

1845786.jpg

TORPİDOYU SÖKECEKSNİZ...

8382VECTRA_C.jpg

Son düzenleme:
bu fan rezistansımı baska bir parçayı sökmemişimdir heralde fakat diyot sağlam gibi biraz oksit yapmış pas sökücü sıktım taktım hatta takmadanda fan 4 te çalışıyor taksamda yapamadım heralde yada bu parçanın ucundaki diyotu iptal edip araya direk kablamu bağlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
24343792.jpg

Son düzenleme:
evet fan rezistansıymış ucundaki diyotu yanmış sanırım diyot kopuk değildi diyotun uçlarına kablo bağladım kıs devre şeklinde ve şimdi fanım çalışıyor fakat bir sorum var bi rezistans kontak açıkken ısınıyor bir yere kadar ısınıp sonra o şeklde devam ediyomu yoksa araç kontak açıkken sürekli ısınmaya devam ediyormu yada ben kısa devre bağladığım içinmibu şekilde ısınır bir sorun olurmu tutuşturmayalım sonra arabayı :D yinede çok teşekkür ederim MOKIA yardımından dolayı herkeze hayırlı forumlar.

Selam
o rezistans üzerindeki termik Bende de sorun oldu direk bağladım termik rezistans yanmasın diye takılmış belli ısıya çıkınca devre kesiyor takmaz isen Normal çalışır ve motor arıza yaparsa rezistans yanana kadar gider bir nevi sigorta

Geri