Vectra C Elektrik Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gaffur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gaffur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçen ay arabyı çalıştırdığımda yol bilgisayarının çalışmadığını gördüm. heralde sigortası attı diye şoför kapısı tarafındaki sigorta panelindeki 15 lik sigortayı (sigorta şemasındaki 17 numaralı sigorta) söktüm. baktım sigorta sağlam. demekki sorun sigortadan kaynaklanmıyor, geri taktım. bi baktım yol bilgisayarı geri gelmiş. sorun geçti diye düşünürken ertesi gün yine aynı şey oldu tabi bende aynı şeyleri yaptım ve yine düzeldi. ama artık günde 2-3 kere yol bilgisayarı gidiyor. sigortayı çıkarıp takınca ya da kutup başını çıkarıp takınca normale dönüyor ( tabi bir kaç saatliğine) Her sabah arabayı çalıştırmadan önce sigortayı bi söküp takıyorum (yani ısındığı için otomatik elektriği kesme durumu yok. araba sabaha kadar dışarıda bekliyor ısınması imkansız herhalde)
Araba çalışır vaziyetteyken ve her şey normalken klima panelinin aydınlatma ışıkları kıpır kıpır gidip gelmeye başlıyor, klima düğmelerini çevirince rakamlar(üfleme şiddeti ve sıcaklık ayarı) değişmiyor.(Bu bidahaki sefer arabayı açtığında yine aynı problemin yaşanacağı anlamına geliyor.) stop edip anahtarı çektiğimde radyo otomatik olarak kapanmıyor.Tabi sigortayı söküp geri takınca 1-2 saatliğine her şey normalleşiyor.
Niğde de 3-5 elektrikçiye götürdüm adamlar yol bilgisayarın bozulmuş söküp Kayseri'ye göndereceğiz diyor. masraf olarak 80-100 tl diyen de var 500-600 diyen de var.
sorun yol bilgisayarından olsa fonksiyonlarında bir sıkıntı olurdu herhalde. ya da sadece o giderdi. Klima panelindeki ve radyodaki sıkıntılar olmazdı diye tahmin ediyorum. gidince hepsi gidiyor. gelince hepsi birden geliyor.
Aküden şüphelendim, sağlam akü taktım ama sorun aynı şekilde devam ediyor. yardımcı olacak yada sebebini söyleyecek biri olursa çok teşekkür ederim

Yolbilgisayari yazilarinda ekraninda sorun yoksa saglamdir.buyuk ihtimal soketlerde bir sorun var.araciniz elektrik akaaminda bir tamirat vs kurcalanma oldumu herhangibir sebepten dolayi olduysa usta soketin birini oturtamamis olabilir.
Diger bir ihtimal akunuz saglam mi olcturup kontrol ettirin
İlk aklima gelenler bunlar

GT-I8190N cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Pardon aku ile ilgili kismi okumamisim saglam ise sorun yok.ayrica yolbilgisayariniz saglam sokturmeyin.o sigortayi degistirip deneyin bi ve sigortayi taktiginiz yuva temizmi oksitlenme vs.kontrol edin.en onemli nokta aracin elektrik aksami tamirat gordu ise dedigim gibi soket duzgun takilamamis olabilir

GT-I8190N cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bir yerde şase problemi var gibi

araba 2009 şubattan beri bende daha önce elektrik aksamı hiç tamirat görmedi. hiç bir yeri sökülmedi. bir aydır her gün 3-5 kere sigorta söküp takıyorum:confused:.

Geri