Vectra c Benzinde kasma sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dikmenm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dikmenm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
122
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
Merhaba arkadaşlar,
2005 vectra c comfort modelli aracımda, motor soğukken yani benzinde çalıştırdığımda gaza bastığımda devir yükseliyor fakat ardından hemen düşüyor, örneğin 3000 devire çıkıyor hemen 500 devire kadar düşüyor ayağımı gazdan çekmessem stop ediyor, çekersem kurtarıyor, bu böyle bir süre devam ediyor sonra düzeliyor, araçta lpg mevcut gaza geçtikten sonra hiç bir sıkıntı yok, sanırım sıvı yakıt sisteminde bir sorun var,başına böyle bir durum gelmiş arkadaşlar var ve yardımcı olurlarsa sevinirim. Tabiki servise götürücem ama götürmedem mümkün mertebe bilgi sahibi olmak istiyorum,
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Selamlar...
 
Bu sorun bendede var bunun nedenide şu; araç lpg ile durduğundan enjektörlerde gaz kalıyor ilk çalışmada benzinle çalıştığından bir de soğuk olunca bu olay yaşanıyor çözümü basit aracın kontağını kapatmadan önce benzine alın biraz çalıştırın 5dk falan diğer gün çalıştırın bu sorunu yapmıyorsa dediğim gibidir...Bir de aracınızı 100 200 km benzinle devirli kullanın belli bir süre bu sorunu yaşamazsınız.
 
Büyük ihtimal benzin pompası arızalı.Her ne kadar benzinli olarak kullanmasanız da deponuzda en az çeyrek depo benzin bulundurun ki benzin pompası arıza yapmasın.Araç lpg ye geçince de benzin pompası çalışmaya devam eder benzin az ise ısınma ve yapar, arıza yapar.
 
Benzin pompası ile kesinlikle alakası yok...
"emrastra" kullanıcısının dediği gibi lpg ile alakalı. Denemek bedava gazınızı tamamen bitirin ve benzinde kullanmaya devam edin ve sorunun yok olduğunu göreceksiniz. Ben o yüzden ısı müşürü, katalizörü boşalttım, bujileri değiştirdim ve olmadı. Aracımın benzin pompası yandığında, motora yakıt gitmediği halde araçilk marş bastığımızda anlık çalışıyor gibi yapıp sonra stop ediyordu. Sonrasında ise hiç bir hareket yoktu.
LPG enjektörlerinizde sorunuzun cevabı...
 
cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar...
 
bence kompresyonunu ölçtür..

bana subap iticileri gibi geldi sorun
 
Büyük ihtimal benzin pompası arızalı.Her ne kadar benzinli olarak kullanmasanız da deponuzda en az çeyrek depo benzin bulundurun ki benzin pompası arıza yapmasın.Araç lpg ye geçince de benzin pompası çalışmaya devam eder benzin az ise ısınma ve yapar, arıza yapar.

bu sorunun aynısını kendi aracımda yaşadım.benzin pompası üzerindeki hortumlarda çatlak ve benzin basınç regülatörünün de contası kaçırdığından dolayı benzin hattında basınç kaybı yaşanıyor.bu sebepten ilk marş esnasında da araç geç çalışıyor.sistem içerisindeki basınç kaybından dolayı gaz verdiğinizde yeterli yakıt gelmediğinden dolayı araç boğulma yapıyor.denemesi bedava.iyi bir ustaya benzin pompa hortumlarınızı kontrol ettirin ve ya kendiniz kontrol edin. boşuna 100-200 km benzinle dolaşıp paranızı harcamayın.tecrübeyle sabittir
 
Geri
Üst