vectra C 2008 P1116

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hknshn27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hknshn27

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
z16xep vectra c

sürekli P1116 soğutucu termostat valf devresi direnci düşük diyor. termostat yeni değişti. farkli bir durumdan dolayı bu arızayı verdiğini tahmin ediyorum.

araç lpg li ama benzinde kulladığım halde ateşleme hatası veriyor.

yokuş çıkarken araç güçten düşüp şişiyor (bu arada debriyaj yeni değişti)

daha önce bu durumla karşılaşan bir arkadaşların çözümü tavsiyesi nedir.
selamlar.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:54 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:52 ----------

ilk defa opel kullanıyorum. daha önce fiat ve VW ağırlıkta araç kullandım bunlarda asla bu durumla karşılaşmadım. opel kronik bir marka mı??

selenoid valfini egr map sensörü temizleyin. ateşleme hatası bobinden verebilir bujilere bakıldımı. gazdada olsa ateşleme yapıyor sonuçta araç.lpg'li araçlarda genelde bobin gider. deneme amaçlı bobin kullanıp öyle deneyin. Cruzede aynı sorun vardı araç rampada bayılıyordu selenoid valfi temizlendi. 5-30w tam sentetik yağa geçildi araç düzeldi bu arada. vectra c temiz bakımlıysa baş ağrıtmaz bakımsızda adamın ocağına incir ağacı diker...

deneyelim bakalım durum ne olcak. ama ben en çok subab lardan şüpheleniyorum.

sübaptan çok aracınızın sıcaklığı kaç derecede? mesela 90 sabit termostad açınca 75 derecelerde vs. mi geziyor? çünkü aracınızda kernfeld termostad var yanı yani araç asla 90 derece altına düşmemeli eğer düşüyorsa termostad da sorun var.

aracı benzinde ateşleme hatası gitti. bobinleri yeni taktım. termostat yeni değiştim göstergede sıkıntı yok devamlı 90 da. ama üstünde ki ısı sensöründe arıza olabilir.termostatı yeniden değişcem. çünkü rolanti de de düzgün çalışmıyor devir gezme var gibi yada tekliyo

Geri