vectra c 1.9 CDTI turbo sorunu

Az önce sanayiden geldim. Sorun Emme manifoltundanmış. Arabayı bıraktım akşam üzeri alırsın dedi manifoldu ve EGR yi temizliyecekmiş. Yarında enjektörleri temizleticem. EGR ve manifold temizlemeye 150 TL istedi enjektör temizliğined de 200 Tl dedi TEkirdağ Nil Dizel diye bir firma. Bakalım değişiklik olacakmı. Eğer bir değişiklik olmazsa Manifoltun valflerini ve EGR yi komple değiştiricem. Umarım düzelir yoksa bana pahalıya patlıyacak :D
haydi hayırlısı inşallah manfiolt kulaklarında sorun yoktur temizleme ile sorun gider...Müjdeyi bekliyorum;)

haydi hayırlısı inşallah manfiolt kulaklarında sorun yoktur temizleme ile sorun gider...Müjdeyi bekliyorum;)

Dün manifolt ve egr temizlendi. temizleyen usta sorun olmadığını söyledi. şuan araç sanayide enjektörler temizleniyor. internetten araştırdım. selenoid valfi 170 tl. istanbulda yedek parça satan bir firmayla görüştüm. olmuşken oda değişsin. Ayrıca yağ yağ filtresi hava filtresi mazot filtresi. polen filtresi bugün değişecek. firen ve hidrolik yağları kontrol edilecek. bu arıza çıkmasaydı araca bakım yapacağımda yoktu zaten :D

turbo bıcak mekanızması sıkısmıs olma ıhtımalı yuksek,selenoıd valf arızası olsa kalkıstada zorlanır araç...turbo wasgate hortumunun emiş yapıp yapmadıgını kontrol edin..

turbo bıcak mekanızması sıkısmıs olma ıhtımalı yuksek,selenoıd valf arızası olsa kalkıstada zorlanır araç...turbo wasgate hortumunun emiş yapıp yapmadıgını kontrol edin..

Dün araca Enjektör temizliği, EGR Temizliği Yağ, Yağ Filtresi, Mazot Filtresi, Hava Filtreleri vs değişikliği yaptırdım. Şuan için araçta bir sorun kalmadı. ama tekrarlarmı bilmiyorum. Çekiş gayet iyi kalkışlarda zaten hiç zorlanmıyordu. Tak kullan performans arttırıcı kutuyu iptal ettirdim ( race chip box ) ancak turbo hortumlarının birinde çok küçük bir çatlak olduğunu farkettik. kelepçenin hemen yanında olduğu için kelepçeyi çok az geri çektik. oradan kaçırırmı kaçırmazmı bilemiyorum. şuan için bir sorun kalmadı

Arabam Opel Vectra C 1.9 CDTI. Aracım zaman zaman titreme yapıyor, motor dengesiz çalışıyor ve fazla yakıyor. Bu esnada egzozdan beyaz duman atıyor. Bu durum en fazla bir iki kilometre devam ediyor ve kendiliğinden düzeliyor. Böyle bir arıza yaşayan var mı? Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?

hazır emmeyi temizletmişken egr yi iptal edin yoksa yine aynı duruma gelir.

Geri