vectra b2 100. yıl çözülemeyen sorun...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xmyy_24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xmyy_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabam 4500 deviri geçmiyordu egzantrik sensörü arızası cıktı krank sensörü ve egzantrik sensörünü değiştirdik orjinal ile. arıza lambası söndü devir düzeldi ama ara sıra hafif gaz verince devir düşüyor stop edecekmiş gibi oluyor sonra topluyor kendini usta tekrar baktı gaz kelebeğini temizleyelim düzelir dedi onuda temizledi ama düzelmedi. son olarak egzantrik sensörünü tekrar değişelim sorun ondan kaynaklı dedi siparişini verdi çarşamba günü gelecek bakalım düzelecekmi c.tesi gününden beri sanayiden çıkamadım bu sorun nerden kaynaklanıyor neden yapıyor anlamadım sizin fikirlerini almak istiyorum.

arkadaşlar bu sorun nasıl çözülür yok mu fikir verecek

Ustanız sensorları değiştikten sonra( sensor arızası vermiş tamam) sonradan stopa kaçma olayında boğazı temizleyip neden tekrar sensor dedi anlamış değilim arıza vermiyorsa sensorda değil rolanti motorunda arasın sorunu birde yanlış havada.,Burda manifolt vs heryeri kontrol etsin,Çünkü bu rolantide silkeleme olayı ekseri bu sebeplerden kaynaklı

4500 deviri geçmeme sorunu egzantirik sensöründen yapar doğrudur., zaten değişince düzelmiş.

Stop etmenin o sensörle alakası olmaz. Araç arıza vermiyor ise, Selim beyin dediği gibi hava girişlerini kontrol edin. Hortumlarda kaçak vs olablir.

aracınızda iki arıza vardı sanırım eksantrik sensörü ile biri düzeldi diğeri devam ediyor doğrumu ? yoksa sensör değişiminden sonra mı başladı stop etme ? eğer değişimden sonra başladıysa eski sensörü takın 4500 devri geçmeme hariç stop etme düzeliyorsa hatalı sensör takmış olur ki stop etmenin eksantrik ile alakası olduğunu sanmıyorum.stop etmeler genelde emme manifoltu hava alması durumlarında olur veya sensör değişimi sırasında vakum hortumlarından biri çıkmış olabilir gevşemiş olabilir manifolt ve bağlantıları düzgün kontrol edilsin ve boğaz kelebeği temizliği yapıldığını varsayıyorum

ilgilendiğiniz için teşekkürler arabayı bugün tech 2 cihazına bağladılar hava akış debimetresi arızası çıktı sipariş verdiler 2-3 gün içerisinde gelir inşallah sorun çözülür...

ilgilendiğiniz için teşekkürler arabayı bugün tech 2 cihazına bağladılar hava akış debimetresi arızası çıktı sipariş verdiler 2-3 gün içerisinde gelir inşallah sorun çözülür...

Çıkan hava akış metresini sakın atmayın. İzopropil alkol ile temizleyin. (eğer orjinal ise)
Ben orjinal alıp taktım ancak ara ara arıza veriyor. Eskisini attığıma pişmanım.
Eğer atacaksanız ödemeli bana yollayabilirsiniz. :)

Çıkan hava akış metresini sakın atmayın. İzopropil alkol ile temizleyin. (eğer orjinal ise)
Ben orjinal alıp taktım ancak ara ara arıza veriyor. Eskisini attığıma pişmanım.
Eğer atacaksanız ödemeli bana yollayabilirsiniz. :)

yani sonradan tekrar işe yarar mı diyorsun :) herhalde orijinal ama tam emin değilim.

Opelin orjinal fabrika cikis parcalari cok saglam gercekten.isi sensirunu degistirdim bir ara degisiklik olmayinca orjinali geri taktik.ornegin fabrika cikis triger kayisi o kadar saglam ki kopmasi inkansiz gibi bisey.konu disi oldu ama atmayin orjinal parcalari birkac defa tecrube etmisimdir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar arabam 4500 deviri geçmiyordu egzantrik sensörü arızası cıktı krank sensörü ve egzantrik sensörünü değiştirdik orjinal ile. arıza lambası söndü devir düzeldi ama ara sıra hafif gaz verince devir düşüyor stop edecekmiş gibi oluyor sonra topluyor kendini usta tekrar baktı gaz kelebeğini temizleyelim düzelir dedi onuda temizledi ama düzelmedi. son olarak egzantrik sensörünü tekrar değişelim sorun ondan kaynaklı dedi siparişini verdi çarşamba günü gelecek bakalım düzelecekmi c.tesi gününden beri sanayiden çıkamadım bu sorun nerden kaynaklanıyor neden yapıyor anlamadım sizin fikirlerini almak istiyorum.
Bendede vectra 2001 comfort var herkes kelebek temizliği yaptırıyor bunun yanında EGR yede bakılsa sorun cözülebilir ben öyle çözdüm rolanti sorunumu denemenizi tavsiye ederim EGR rolantiyi ayarlayan parça olduğunu söyledi ustam.

Geri