Vectra b Üstkapak Contası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın motor kaputunu açınca önümüz araca dönükken sağ tarafta egr valfinin olduğu yerde kaçak başladı. Ben bunun yağ kaçağı olabileceğini düşündüm. Bugün ustaya gösterdiğimde ise üstkapak contasının yanık olabileceğini ve burdan su kaçağının olduğunu söyledi. Aracı alalı 1 yılı geçti. İlk aldığımdada burada çok hafif bir kaçak vardı ama tamamen kesmişti. Şimdi aynı yerden biraz fazla miktarda kaçak var. Üstkapak conta değişimi mutlaka gerekirmi. Gerekirse değişim kaça malolur. Bu konu hakkında fikri olan arkadaşların desteğini bekliyorum...

Fiyat konusunda bilgim yok ama sana diyeceğim tek şey contanın orjinalini kullan.

üst kapak contasi 30 ytl civarinda bilginiz olsun

kardes hararet yhemen yükseliomu rolantide titreme warmı eger hararet hemen yukselıpte 2 3 km de 80 ulasıyosa kesın ust conta kapagı yanmıstır ayrıca orjınalı 90 tl ıscılıkle 200 gıbı

Rolantide titreme yok hararet normal çekiş normal. Kısacası anormal olan hiç bişey yok şimdilik.

Başka fikri olan yokmu arkadaşlar. Parça ve işçilik hakkında.

contada ufak bir sorun olmuş olabilir; bu şu anda bir problem çıkarmaz ama ileride silindirleri birbirine karıştırma ya da yağa su karıştırma; rölantide tekleme ya da soğutma suyunda eksiltme yapabilir; braz daha kullanıp tam anlamıyla bir sorun çıkarınca silindir kapağını söktürün ;kaliteli yansanayi conta 30 ytl, işçili ise ustanın insafına kalmış...

Bugün öğrendiğim kadarıyla eğr valfinin ve ateşleme bobininin oradanda su kanalları varmış galiba? bu su kaçağı oralardan olabilirmi?

200-250ytl civarı bir maliyeti olur işçilik dahil.

herkes yorum yapmış conta ile ilgili ama...

herkes yorum yapmıs conta ile ilgili ama kimse su eksiltip eksiltmediğini sormamış... su kaçağından emin degil arkadaş...

Geri