Vectra b tuhaf bir sorun

piyanist37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:sorry:ARKADAŞLAR MRB.98 MODEL 2.0 GLS VECTRA MARKA ARACIMDA TUHAF BIR SES VAR.BELKI DAHA ONCE BASINIZA GELMISTIR.GAZA BASINCA TIKIR TIKIR BI SES GELIYOR.SANKI VITES TOPUZUNUN ORDAN GELIR GIBI.HAREKET HALINDE IKEN DE VAR ARACIN DURDUGU YERDE DE VAR.NEDENDIR ACABA DAHA ONCE BU TUR BIR SORUNLA KARSILASAN OLDUMU ?

Yardim edecek kimse yokmu.bu ses gicir gicir gibi.ya tuhaf bir ses.gaza basinca geliyor sadece.

yazıyı okuyunca, bi zamanlar buna benzer ses benim arabada da vardı. triger setinin gergi rulmanından geliyodu.. aklıma direk o geldi.. en iyisi aracını tamircine götür... en doğru tespiti o yapacaktır..

tam sesi duymadan söylemek zor ama katalitik konvertör peteklerinin kırılıp orta susturucu içine düşmesinden dolayı geliyor olabilir. (orta susturucu aşağı yukarı vites kolunun altında kalıyor)

araba otomatikmi manuel mi

arabam manuel şanzıman ama bugun araca bınınce tekrar dınledım.sankı ses arabanın torpıdo gozunden gelır gıbı gelıyo.torpıdoda bısey yok ama.bı de ses sankı bır seyı gerdıyormus gıbı zorlanıyormus gıbı bı ses.tuhaf bır ses yanı.gazın sıddetı arttıkca sankı bır seyı gerdırıyormus gıbı aynı

yazıyı okuyunca, bi zamanlar buna benzer ses benim arabada da vardı. triger setinin gergi rulmanından geliyodu.. aklıma direk o geldi.. en iyisi aracını tamircine götür... en doğru tespiti o yapacaktır..

Aynı sorun gergi rulmanı bende de oldu; değiştirince sorun çözüldü; tavsiyem kaputu açıp; gaz telini çekin ve ses triger kayışının oradan mı geliyor kontrol edin; kolay gelsin...

bence en güzeli bi servise yada herhangi bir tamirciye gidip sesi dinletmek arkasındanda yapılacak işe göre servis yada tamircide yaptırmak sesin nerden geldigini tam bilemiyorsunuz çünkü bi vites bi torpido :D

zaten onu yapmalısınız yani herhangi bir servise gidip yaptırmak buradaki arkadaşlardan hiç biri sizin arabanızı sanal ortamda tamir edemez

:sorry:ARKADAŞLAR MRB.98 MODEL 2.0 GLS VECTRA MARKA ARACIMDA TUHAF BIR SES VAR.BELKI DAHA ONCE BASINIZA GELMISTIR.GAZA BASINCA TIKIR TIKIR BI SES GELIYOR.SANKI VITES TOPUZUNUN ORDAN GELIR GIBI.HAREKET HALINDE IKEN DE VAR ARACIN DURDUGU YERDE DE VAR.NEDENDIR ACABA DAHA ONCE BU TUR BIR SORUNLA KARSILASAN OLDUMU ?

Selam.Ben Sinop'tan Murat.Öncelikle verdiğin arıza anlatımları birbirinden farklı. Gıcır gıcır sesler genellikle viraj demir lastiğinden gelir
Gaza bastığında motordan farklı ıslık sesine benzer ses çıkıyorsa manifolt saplaması kemiştir ki X20XEV Vec B'lerde kroniktir.
Triger devirdaim v kayışı ve bilyası bunların dinlenmesi gerekir.
Bu nedenle güzel bir usta veya servise göster.Boyabata yolun düşerse orada yardımcı olabaileceğim arkadaşım var

Geri