vectra b triğer değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opelcd34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opelcd34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba aracım 98 vectra 2.0i cd ustaya götürdüğümde triğerin ses yapıyor acıp bakmak gerek dedi. sabahları tık tık ses yapıyo meğer triğermiş. fiyat sordum acmak gerek sırf triğer değişmiyo devirdayım falan da değişecek o acınca belli olur dedi. işlçilik 120tl alırım diğer malzemelerle 600tl bulur dedi. bana cok geldi hepsi değişse neler değişik birde parça fiyatları ne kadar acaba.

pahalı bence ben yeni değiştim 150 devirdaim+150 triger+100 işçilik

Triger kayış ve gergi bilyaları ile settir zaten. Bunun yanında da devirdaimi, trigerle birlikte çalışan araçlarda triger değişirken devirdaimin de değiştirilmesi uygun görülür. Parça fiyatlarını bilmiyorum sizin araç için , 2.0 olduğundan belki pahalıdır diyeceğim ama o kadar da parça fiyatı çıkacağını sanmam. Mesela devirdaim Graf markayı kendi aracım için 60 liraya almıştım. Netten bakabilirsiniz parça fiyatlarına hatta kendiniz de alıp gidebilirsiniz ustanıza. İşçiliğe gelince biraz pahalı gibi geldi bana ama araç 2.0 olunca belki uğraştırır diye fazla istemiş olabilir.

yani değişmesi gereken triğer seti ve devirdayim mi bunun harıcınde başka değişmesi geren parça olmuyor dimi. triğer arızalıysa

triger set halinde değiştirildiği gibi sadece kayış da değiştirebiliyor ustalar. tabi bilyalarda sıkıntı yok ise. fiyat triger + devir daim için çokda uçuk değil.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nette baktım fiyatlara tiğer set 140tl devirdayım su pampası 60tl yazıyor

Bazı ustalar sadece kayışı değiştirip bırakabiliyor evet ama maalesef bu pek önerilen bir işlem değil, riskli olabilir. O yüzden set halinde değiştirilmesi daha doğrudur. Bu setin ve artı devirdaimin 600 lira tutacağını sanmam. Ama işçilik için bi şey diyemem. Biraz fazla gibi geldi bana.

Arkadaslarin dedigi gibi set olarak degisir.
Sadece kayis deyismen şikayetini ortadan kaldirmaz. O ses Ustanin dedigi gibi tirigerden geliyosa titigerin gergi bilyasindan geliyodur. Tek cozum. Set halinde degizimdir. Acilmisken devirdaiminde degismesinde buyuk fayda vardir. Parcalari kendin alip tamircine gitmen sana daha ucuza patlar.

160 tl orjinal gm trigger seti 40 tl Graf marka devir daim 120 150 tl arası işçilik bunun üstünü verme parçayı sadece opel satan parcacilardan al diğer parcacilarda yan sanayisine 300 tl diyorlar

Devirdaimi 40 TL'ye bulamaz bence. Gerçi, inetnette belki denk gelir ama beni genelde gördüğüm hep 60 TL'lerde.

Geri