vectra b tekleme sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DRaGGeRs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DRaGGeRs

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Nis 2008
Mesajlar
693
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
yaklaşık 1.5 yıl önce aracıma vikars marka lpg kiti takıldı. takıldıktan sonra 25.000km civarı yol yaptım yakıt ve gidişinden çok memnundum son süratlere kadar gayet güzel bi hızlanmam vardı.

ancak son zamanlarda yüksek devirlerde bi isteksizlik olmaya başladı ve bu isteksizlik eğer eğim yukarı ise hafif hafif silkeleme de yapıyo şöyle açıklıyayım 120-130 km hızla otobanda gidiyoruz mesela yol düz yada eğim aşşagıysa bi problem yol ama hafifte olsa bi eğim varsa 150-160 civarında tıkanıyor gibi gitmek istemiyor. daha önce düzde de yapıyodu buji kablolarını değiştirdim biraz düzeldi gibi ama yine de eskisi gibi değil.

2 farklı yere gösterdim hatta yol testine çıktık testte bi çözüme ulaşamadık. buji ve buji kablosu yeni bi tek bobin kaldı o da sanırım orjinal 10 yıldır biz hiç değiştirmedik sorunun çözümü bobin olabilir mi? söylemeyi unuttum benzindeyken aracın devir çevirmesi ya da gidişinde her hangi bi problem yok.
 
lpg filitresini kontrol ettirin. kötü ve yağlı yakıttan dolayı zamanından önce tıkanabiliyor.
 
lpg filitresi lpg enjektörü de olabilir
 
Benzinde deneyin, durumu nedir. x20xev de bobin çok zor bozulur.
 
Benzinde sıkıntı yok gayet güzel gidiyor lpg filtresi de yeni değişti enjektör olabilir mi bilmiyorum
 
Montajı yapan yer pek bi ilgilenmedi açıkçası bursa otosansit içindeki vikarsın ana deposuna yönlendirdiler ordanda otosansit içinde farklı bi gazcıya yönlendirdi yol testi fln bi çok şey denedik inadına ordayken araba düzeliyor. Bugün yine yaptı mesela yokuş yukarı ışıklardan kalkıp 2. Viteste 4000devir civarına gelince resmen titriyo 2. Vites bitmek bilmiyo
 
arabanın geçen yıl termostatı değişmişti ama yine ısınmayla alakalı sorunlarım var şimdi tekrar değiştiricem acaba diyorum termostat sürekli açık olmasıyla alakalı fln bu sorunu yapıyo olabilir mi?

8 yıl benzinde bindim zar zor lpg ye geçtim tam memnunum herşey çok güzel derken bu sorun çok canımı sıkmaya başladı..
 
Kardeş sorun obinde olabilir
 
Lpg kitinin bobinden çektiği akım bilindik lpg markalarından farklı mı acaba diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst