• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Vectra-B tampon sorunsalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar arkadaşlar. Malumunuz vectra b1 araçlarımızın tampon dişlerinden bayağı bir çekiyoruz, ne kadar vectra b1 gördüysem illaki ön tamponuyla far arasında boşluk var. Ufak bir sürtüşme, park ederken öndeki-arkadaki aracı esneterek itekleme, kaldırıma deydirme derken benim ön tamponda farların altında da bayağı bir boşluk oluştu, serçe parmağım giriyor :D MatSiyah kısımlar da tamponun gövdesinden ayrılmaya başlamış çatlakları var... velhasıl ön-arka tampon yenilemeyi düşünüyorum. Parçacıdan tamponları alıp boyatsam tek başıma montajını nasıl yapabilirim acaba? Kaç tane klips gerekiyor, sökerken ve takarken hangi adımları izleyeceğim acaba?

Mert farlar ve tampon orijinal ise ve araçta darbe falan yoksa orada açıklık olmaması lazım. Bazı arkadaşlar B1 kasalara (farlar ve sinyaller ayrı ayrıdır) B2 kasaların farlarını (bunlarda far ve sinyaller tek parçadır) takıyorlar, aracında öyle bir değişim yapılmışsa açıklığın nedeni bu olabilir. Resimler benim aracıma ait, stoplar, far+sinyal ile tampon arasında hiç boşluk yok.

sany1128n.jpg

cm2r.jpg

maaşallah savas abi vectra çok ciks duruyor.

Savaş abi maşallahı var vectra yakıyor :)

2dhekiq.jpg

2ewl7hx.jpg

Savaş abi ben derdimi tam olarak anlatamadım size, sizin arabanızın resimleri üzerine çizgilerle ifade etmeye çalıştım. ilk resimde Ön tamponun sol tarafını dar bir sokakta içinde 5 inşaatçı olak bir pikapla sürtüşürken yıprattım, sol sinyal farı kırıldı, farlarım orjinal b1 farı, hatta sinyali yan sanayi olsun diye 3 kez söylediğim halde sağolsun ustam gm takmış :mad: Tampon en az sizin aracınız kadar aralıksız duruyordu ancak o ufak sürtüşmeden sonra bizim oranın engebeli çukurlu yolları sayesinde git gide açıldı arası, mat siyah kısım ile far altı arasında boşluk görünüyor, ve siyah kısım ile ana renk arasında çatlaklık var gibi... sizinki gibi görünmesi için tampon altından yukarıya doğru kaldırmam gerekiyor ki ancak o şekilde normal görünüyor :(
ikinci resimde ise arka tamponun yuvarlak içine aldığım 1 numaralı kısmın yana doğru atma oluyo, dişlerden çıkıyor orası 1-2 haftada bir ve 2 numaralı yuvarlak işaretlediğim kısımda siyah mat plastik olan kısım alt gövde rengi yerle ayrılıyor orasının da bağlantı yeri yıpranmış, klipsleri kırılmış sanırım :(

Yan sanayi sıfır taktırılmış tampon da gördüm, inanın muazzam duruyordu araç sıfır km gibi. Arabanın ilk alındığı zamanki halini de göstereyim örnek teşkil etmesi açısından, dikkatsizlik sebebiyle kendi marifetimdir tamponlardaki saçmalıklar :(

z7hj8.jpg

wi6hok.jpg

1gnp50.jpg

2lbes7l.jpg

Bende imzamdaki Corsa' mın tamponlarını kendim yapayım demiştim ama bir türlü tutturamamıştım sağı oturtsan sol dışarda kalıyor solu hizalasan sağ sırtarıyor sinir bir iş ama yapabilirsen helal olsun.
Ankarada olsaydın bu işin 1 numarasına yönlendirirdim seni.

Bu arada Antilop rengi Vectra B çok karizmatik oluyor Allah bağışlasın.

tamponu takarken 2 kişi olması gerek :) hele vectra tamponuysa

Mert senin aracın tampon tırnakları ya yerine oturmamış ya da tırnaklar kırık. Tamponlar söküldükten sonra tırnaklara bir baktır, eksik, kırık olan varsa onları tamamlat veya tamir ettirmeye bak, tamir olmaz derlerse o zaman değiştirmeyi düşün.

Geri