vectra b şoför kısmı su alması

senih&asaf

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
s.a. arakadaşlar aracımın şoför tarafı ortalama 2 aydır ıslak farkettiğim gün cam fitilinden su alır diye camcıya gittim camcı fitiller iyi bişey yok dedi ama kabutun altında lpg göstergesinin kablosunu sacı delip içeriye almışlar camcı orayı iyice slikonladı başkada bişey yok dedi ama 2 hafta bekledim. kurumayınca içim rahat etmedi kabortacıya gösterdim adam bu araba hiçbir yerden su almaz dedi.önceki aldığı su hemen kurumaz dedi. valla 2 ay oldu hala mı kurumadı yoksa başka bişey mi var bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen..:confused:

merhaba

kardeş bendeki astra da içine su alıyordu silecekleri ve ön izgarayı söktüm tabi sökerken acemilikten fiskıyenin birini kırdım daha sonra 5tl fıskıye alıp taktım ben lpg kablolarını gecirdikleri deliğe slikon sıktım aracımın içinide halı yıkama makinası ile yıkayıp suyunu cekmeye çalıştım şimdilik sorun yok sorun bu muydu emin değilim belki kışın karsuyuda ıslatmış olabilir

anfi taktırdığımda aküden içeri kablo çekmişlerdi.Kablonun kenarını iyi silikonlamamışlar kar yağmıştı o sıralar kar eriyince oradan geçen suyun bi miktarı içeri dolmuş nerden baksan 1 aydan fazla nemli gezdim çok zor kuruyor döşeme.Son çare şöför tarafını söküp kaldırdım bi haftada kurudu

s.a. arakadaşlar aracımın şoför tarafı ortalama 2 aydır ıslak farkettiğim gün cam fitilinden su alır diye camcıya gittim camcı fitiller iyi bişey yok dedi ama kabutun altında lpg göstergesinin kablosunu sacı delip içeriye almışlar camcı orayı iyice slikonladı başkada bişey yok dedi ama 2 hafta bekledim. kurumayınca içim rahat etmedi kabortacıya gösterdim adam bu araba hiçbir yerden su almaz dedi.önceki aldığı su hemen kurumaz dedi. valla 2 ay oldu hala mı kurumadı yoksa başka bişey mi var bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen..:confused:

Kardeş benim araçta da olmuştu bu sıkıntı.Sileceklerin alt kısmında su tahliye delikleri var onlar toz toprak ve ağaç yapraklarıyla tıkanıyor.Taşan su da aradan yolu bulup içeri sızıyor.Silecekleri sök ve o kısmı temizle sıkıntı geçer.Bu arada Çorum Merkez mi?

Aracın soğutma suyunu kontrol edin azalıyorsa kalorifer peteğinden kaçırıyor olabilir yada herhangi bir borudan.. Klima kullanıyorsanız su ahliye deliği tıkanmışsa klimanın yoğunlaştırdığı nem araçtan tahliye olamıyordur oraya akıyor

peteğin girişi ve çıkışı ön yolcu bölümünde yani sürücü tarafına su akıtmaz.

benzer olay benimde 2 defa başıma geldi. ikisinde de sorun aynı yer. kaputu açın çamurluğun iç kısmında tıpa olması gereken yerden elektrik tesisatı çekiyor bazı ustalar. açık kalan delikten içeriye su giriyor. hatta su sürücü sol ayak kısmının oradaki boş vida deliğinden geliyor. biz deneye deneye bulmuştuk sorunu.

içerisi iyice ıslanmışsa kolay kolay kurumaz. iki güne bir yıkamacıya gidip halı yıkama makinası ile suyu çektirmeniz gerekli. yoksa kendi kendine kuruması aylar alır.

geçmiş olsun.

Aynı sorun bende de olmuştu iki yıl önce. Epey uğraştım ve buldum. Yerini tarıif edeyim belki sende de aynıdır, kaputu açıp şoför tarafındaki ön tekerlek ile direksiyon arasında bir yerde durup bakınca eğilerek, tahliye kanalını göreceksin çamurluk boyunca uzanan. Kaputu kaldıran kolun orda bir yerde kabloların girmesi için orada bir delik var orjinal, dediğim gibi kablolar içinden geçiyor; orayı silikonla doldurdum kabloların da yapışması pahasına ama sorun çözüldü sonuçta. Kolay gelsin.

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler.akşam cevap yazamıyorum evimde internet yok işte yazabiliyorum vakit buldukça.kalorifer peteğinden su sızdırmıyo bakıttım ustaya,motor suyunda eksiklik yok zaten motor suyu antifrizli olduğu için akan su hem kokar hemde yağlı gibi olur dedi usta ama siliceklerin oraya sağına soluna camcı ve kabortacı baktı bişey yok dedi tabi yinede tekrar bakıtıcam sizin tavsiyeniz üzere. Birde Nazım Şahin abinin dediği yere bakıyım. Bu arada Alparslan kardeşim çorum merkezdeyim.çözüm bulunca sizinle paylaşacam inşaallah.

Geri