vectra b şanzuman problemi

Iki gün önce izmirde usta şanzimanin alttaki kapağini açti. Difransiyeli çikardi. Difransiyaldeki iki bilyayi değiştirdi.(yan ayar rulmani ya da difransyal bilyasi imiş). Ama ses hiç değişmedi. Geriye şanziman kaldi diyor. Bne de onu elletmek istemiyorum. öyle aşiri bir ses değil sadece dikkat edersen duyulan bir ses. Bakalim ne olacak.
Eğer şanzimani indirtecek olursam yetkili servisi mi mantikli yoksa dişarida bir ustaya mi yaptirsam. Daha doğrusu servis dişinda bunu yapabilirlermi yani parçada sikinti çekermiyiz?

madem aşırı önemli bir ses degil niye o kadar masraf yaptınız ki hem usta dedigin bilyanın saglam olup olmadıgını bakarak anlar zaten degiştirmeyle olmaz ki

ilk başlarda usta bir vectra buldu geldi. onun lastiklerini takmıştık. seste değişiklik hissetmemiştik. geçen gün Denizlide michlen bayisi aynı zamanda rot balanscı (KANDEMİRLER) bu sesin yüzde yüz lastik sesi olduğunu bu tür problemle çok fazla karşılaştıklarını söyledi. ben inanmadım. başka bir arabanın lastiklerini takdığımızı ve sesin değişmediğini söyledim. rot balans ustası denemesi bedava dedi dört tane michlen energy lastik taktı. denedik ses yok. ben inanamadım. yeni lastikleri almadım. dün bir arakadaşın zafirası var, lastikleri michlen, onları taktık ses falan yok. sorunun kaynağını bulan KANDEMİRLER e teşekkürler. Denizliye geldğimde sizden alıcam lastikleri. şanzımanda ararken, problem lastiktenmiş.

geç görmüşüm en başında lastik olduğunu söylerdim sana :)

o sesi biliyorum aynısı bendede geliyor şanzıman malesef =( bende yaptırıcamda nasıl bakıcaz artık banada bilgi verirsen sevininrim benden önce yaptıtırsan ;)

Belki bir okuyana faydası olur bu başlık altında da yazıyım bende de bir uğultu vardı. Epey kafa yorduk sağdan soldan ama sorun nerden çıktı dersiniz. Taban halısını değiştirmişler benden önceki sahipleri. Konsolun altından yani pedalların arkasından maket bıçağı ile kesip almışlar eski halıyı yerine yenisini koyduklarında pedalların arkasındaki bir yumurta kadar olan delik yeni halının küçük kes,ilmesinden ya da kaydırılarak yanlış yerleştirilmesinden aşıkta kalmış o delikte gaza her basıp hızlandığında ve gazdan ayağını çektiğinde vuv vuv diye şanzımandan gelen sesi içeri almış. Delikten bak şanzımanı görürsün :)
5 tl ye halloldu. Köpük sıktı usta :)

ama ben bizzat ustayada gösterdim bindi sürdü şanzuman dedi sen gene iyi kurtarmışsın paçayı :D

şanzuman.

senin sıkıntın bence motor kulagından ben 2 ayda bir değiştiriyorum araç viteste giderken gazdan ayağını cektiğinde yapıyo o sesi değiştir sesin kesileceğine eminim

Geri