Vectra b rÖlantİ sorunu

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
394
Tepki puanı
5
Puanları
18
Siteyi ziyaret et
rölanti motoru resimde sarı ok ile işaretli(not resim bu siteden alıntıdır).Rölanti motorunu temizleyin yada temizlettirin.Yine olmaz ise orjinal ile değiştirin.Bu arada egzosunuz patlak mı?Ne ilgisi var demeyin eğer egzosunuz patlak ise ondan da yapıyor.Tecrübeyle sabit.
 

Ekli dosyalar

  • dichtungen.jpg
    dichtungen.jpg
    76.1 KB · Görüntüleme: 39

joe black

Kayıtlı Kullanıcı
Yurtdışı
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Puanları
6
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, 2001 model vectra b (makyajlı kasa) aracım var, aracımda epeydir rölanti sorunu ile boğuşuyorum, yolda giderken kesik kesik tıkanmalar, kırmızı ışıkta durmak üzereyken rölanti düşüp stop etmeler canımdan bezdirdi.
Konu ile ilgili ateşleme bobini, bujiler,değişti, benzin pompası, benzin süzgeci değişti, egr sökülüp temizlendi, ama hala aynı, dün için silindir kompresyon ölçümü yaptırdım, 1 ve 4 silindirler 14 2 ve 3 silindirler 13,5 bar çıktı. Usta bunun 2 ve 3 silindir contası yanmış bu değerler 4 silindirdede aynı olmalı o yüzden motor açılacak silindir contasına bakılacak, subuplara bakılacak başka türlü bu düzelmez dedi. Konu hakkında değerli görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.
sakın motoru falan açtırmaya kalkmayın. o kompresyon değerleri gayet normal. bu kompresyon değerlerine bakıp conta yanmış diyen ustaya da bi daha gitmeyin. buji kabloları değişmediyse, değişitirin. eski kablolar kaçak yapıp teklemeye sebep olabiliyor.
 

dante38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ağu 2013
Mesajlar
134
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
28
Siteyi ziyaret et
Araçta Lpg varsa ayar yanlış olduğundan afr sapıtır.Yani araç fakir veya zengin karışıma düşer.Bir süre benzinden kullanın eğer düzelirse lpgdir.Lpg yok ise yine fakir veya zengin karışımla alakalı olduğunu düşünüorum.Oksijen sensörünü kontrol edin ardından aracın lft ve sft değerlerinide.
 

denizhan_1983@hotmail.com

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ocak 2016
Mesajlar
43
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
rolanti sorunu bendede vardı ama stop edecek kadar değildi rolanti yaklasık 5 sayı kadar kendi kendine inip çıkıyodu aracın gaz kesicisini değiştirdim tam kesilmedi ama azaldı sonra bilgisayarlı lpg ayarı yaptırdım tamamen kesildi
 
Üst