vectra b Rölanti de anlık yakıt tüketimi

bende 1.5..ilk çalışmada 1.9 ısındıkça bu değere düşüyor..bunun çözümü nedir, hangi parçayı kontrol ettirmem lazım?
bir yerden hava yanlış hava alıyorsa ototmatik olarak değerler yükselir veya düşer bunun için ya boğaz kelebek temizliği gerekiyor,yada manifoltdan yanlış hava alıyormu ona bakmak gerekir. emilen hava değerleri benzini etkiler

aslında önceden sorun yoktu..sağ sinyalın arkasında, sağ çamurluğun içinde siyak bir kutu var..hava filtresinden gelen boru o kutuya giriyor..daha önce çıkmış ve bende tesadüfen gördüm taktı..sonra değerler değişti..yarın baktırayım artık yapcak bişey yok sanırım

aslında önceden sorun yoktu..sağ sinyalın arkasında, sağ çamurluğun içinde siyak bir kutu var..hava filtresinden gelen boru o kutuya giriyor..daha önce çıkmış ve bende tesadüfen gördüm taktı..sonra değerler değişti..yarın baktırayım artık yapcak bişey yok sanırım

o parça hava debimetresi sanırım o rolantıyı etkeıler gecen hafta o parcayı 100 tlye degıstırdım rolantı sorunum vardı duzeldi...

rölantide oynama yok bende..olduğu yerde duruyo sıkıntı yok..tek sorun anlık tuketımı rolantıde ıken yuksek..yarın baktıracam vakıt bulursam..ya lpg ayarından yada bogaz kelebegınden bence..

boğaz kelebeğini bi temizletin arkadaşların dediği gibi bi fıslama sesi varsa araçta biyerden hava alıyordur buda tüketimi olumsuz etkiliyordur.

yav arkadaşlar anlık tüketimi yazmışsınız ama benim araba 0,9-0,8 gibi rakamları hiç görmüyo aldığımdan beri bende rolanti değerleri 1,1 araba iyice ısınınca onun harici 1,2 ile 1,4 arası değişiyo sorun mu var acaba bende de ????:confused:

resimdeki okun önündeki boru çıkmıştı..araç rolantide iken benzinde 1.9, lpg de 1.1 idi..bu boru hava fitresinden geliyo..bu sağ sinyalin arkasındaki büyük kutuya giriyor..bu boruyu taktım benzinde 1.5 e düştü, lpg de 0.8 e düştü..ama yinede benzindeki 1.5 anlık tüketim fazla..ya boğaz kelebeği kirli yada bir yerden hava alıyo ama bulcam neyse :) bu boruyu bir kontrol edin çıkmış ise anlık tüketim yine fark ediyor..bu kutu da ne işe yarar bilmiyorum, sanırım giren havayı düzenlmek için gekiyo aklıma..

25032013783.jpg

Geri