vectra b nin ön tamponunu sökme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serefzor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımın tamponunu söküp klipslerini değiştirmek istiyorum dıştan vidalanmış hiç hoşuma gitmedi resimli nasıl söküldüğünü anlatabilecek olan olursa veya daha önce böyle bir konu form da açılmış mı.Bir çırpıda söküp takayım :)

iyi bi kaportacıya git sağlam çıkma bi tampon bul gereken yapılsın.
adamlar keyfinden vida atmamıştır o tampona genelde öyle basitce klips vs. değiştirmekle olmuyo.

- Sağ , sol davlunbaz içlerinde yukarıda birer tane vida var onları söküp ,
- Davlunbazı arala içeride birer vida var onları söküyorsunuz ,
- Sonra ön ızgarayı söküyorsunuz ,
- En son tamponun altında 4-5 tane içe geçmeli klips var onlarıda çıkarttığınızda oldu bitti bu arada çıkartırken sis farlarının kablolarını sökmeyi unutmayın
Anlatırken gözümde canlandı bile :) o kadar çok söktümkü anlatamam.

iyi bi kaportacıya git sağlam çıkma bi tampon bul gereken yapılsın.
adamlar keyfinden vida atmamıştır o tampona genelde öyle basitce klips vs. değiştirmekle olmuyo.

Mühüm olan kaportacıya gitmeden kendim yapmam kaportacıların yaptığı baştan sağma işleri beğenmiyoruuuum.

- Sağ , sol davlunbaz içlerinde yukarıda birer tane vida var onları söküp ,
- Davlunbazı arala içeride birer vida var onları söküyorsunuz ,
- Sonra ön ızgarayı söküyorsunuz ,
- En son tamponun altında 4-5 tane içe geçmeli klips var onlarıda çıkarttığınızda oldu bitti bu arada çıkartırken sis farlarının kablolarını sökmeyi unutmayın
Anlatırken gözümde canlandı bile :) o kadar çok söktümkü anlatamam.

davlumbazın altında 1 vida panjurun orda vidalar birde altta klipsleri çıkartıyoruz yani vidalar klipsler çıktı tampon düştü.Teşekkürler başka böyle gizli biryerlerde vida falan yok değil mi :)

davlumbazın altında 1 vida panjurun orda vidalar birde altta klipsleri çıkartıyoruz yani vidalar klipsler çıktı tampon düştü.Teşekkürler başka böyle gizli biryerlerde vida falan yok değil mi :)

09042010078.jpg

Kırmızı ile gösteriğimi sökün sonra tam oradan arala. Elinizi sağa doğru uzatın Tamponla arabanın şase sini birleştiren 10'luk somun var onu sökün (her iki tarafada yapın)
Sonra Panjuru çıkartın (Panjurun altında vida falan yok)
En son tamponun altında klips var o kadar :)

Mühüm olan kaportacıya gitmeden kendim yapmam kaportacıların yaptığı baştan sağma işleri beğenmiyoruuuum.

Ozaman sizin yaptığınızın son halini görelim bakalım.
şimdiden kolay gelsin. Fotografları merakla bekliyoruz...

Ozaman sizin yaptığınızın son halini görelim bakalım.
şimdiden kolay gelsin. Fotografları merakla bekliyoruz...
Kendimi ıspatlama ma gerek yok sanırım evelallah bi işe başladımmı yani bitmiştir .Daha önce vectra A kasam vardı arkadan vurdular neyse detaylara geçmeyim.Bişey yok dendi ama eve geldim ki tampon biraz şöyle kavisli olması gerekirken cetvel gibi olmuş .Tamponu söktüm içinde ki demir oklava gibi söktüm güzelce tampona göre eğim verdim taktım orjinal gibi işte böyle kardeeeeeeeş:)

O araba felaket bişeydi ya 2.5 sene bindim motora ne kendim ne bir usta tornavida değmedi full orjinaldi kaportada hiç sıfır boya vardı. gerçekten kazasız arabanın halide başka oluyor.

Geri