Vectra B motor ışığı ama biraz farklı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adu040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adu040

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Evet forumdaşlar, diğer başlıklara baktım ama kendi problemime ait bir çözüm bulamadım.

Sorun şu 99 vectra cd(X20XEV-- Lovato LPG kiti) aracımda dün motor ikaz lambası yandı, aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda lamba söndü, fakat bu sabah tekrar yandı. Araçta rolanti düzensizliği, tekleme, 4500 deviri geçememe gibi bir problem yok, zamanım olmadığı için kuzenim gitti sanayiye tech2'de de herhangi bir problem gözükmediğini, o ışığı söndürüp gönderdiklerini söyledi.

Sizce sorun ne olabilir?
Herhangi bir işlem yapmadan motor ışığını nasıl söndürüp geri gönderirler, bu mümkün müdür?

egr kirlenince de yanıyor arıza lambası. belki ondandır.

4500dd geçmeme durumu arıza lambası yanıkken meydana gelir. eğer lamba sönükken denediyseniz sensör arızalı dahi olsa ve arıza lambası yanmamışsa 4500dd'da elektrik kesmez.

arıza ışığı yandıysa ve tekrar söndüyse tech2 ile bağlantıda kayıtlı hata görülebilir. ışığı söndürdük gönderdik diye birşey yok. nerden hata vermiş onuda söylemeleri gerekliydi. belkide hava debimetreniz yada herhangi bir hava emişi ile ilgili geçici bir problemdi...

4500dd geçmeme durumu arıza lambası yanıkken meydana gelir. eğer lamba sönükken denediyseniz sensör arızalı dahi olsa ve arıza lambası yanmamışsa 4500dd'da elektrik kesmez.

arıza ışığı yandıysa ve tekrar söndüyse tech2 ile bağlantıda kayıtlı hata görülebilir. ışığı söndürdük gönderdik diye birşey yok. nerden hata vermiş onuda söylemeleri gerekliydi. belkide hava debimetreniz yada herhangi bir hava emişi ile ilgili geçici bir problemdi...

Cevabınız için teşekkür ederim.

Motor ışığı yanerken 4500 deviri geçiyordu. Bana kuzenin söylediği tech2'de birşey çıkmadı onlar da ışığı söndürüp gönderdi dedi. Şimdi bir arıza vardı da söylenmemiş direk resetlenip gönderilmiş olabilir mi diyorsunuz?

Başka hiç fikri olan yok mu :confused:

lpg'den de kaynaklanabilir. benim aracımdada lavoto var bir kaç kez benim başımada geldi.

lpg'den de kaynaklanabilir. benim aracımdada lavoto var bir kaç kez benim başımada geldi.

kendiliğinden mi düzeldi herhangi bir işlem yapıldı mı

LPG'nin nesinden kaynaklanabilir?? Biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim

LPG'nin nesinden kaynaklanabilir?? Biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim

Lpg li araçlarda oksijen sensörü arızası verebilir oda lpg oktan sayısı (yanma) ve benzin oktan sayısı ile alakalı fakir/zengin karışım olayından

Lpg li araçlarda oksijen sensörü arızası verebilir oda lpg oktan sayısı (yanma) ve benzin oktan sayısı ile alakalı fakir/zengin karışım olayından

Cevabınız için teşekkür ederim. Çözüm öneriniz???

Geri