Vectra B Lpg Yakiş Miktari

hamdullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba;

Sizlere danışmak istediğim yeni bir konu var, aracım 96 model vectra GL b kasa ve aracımda atiker marka sıralı simit tanklı lpg takılı, takılalı iki ay oldu ve 3 veya 4 depo falan bitirdim hesaplarıma göre arabam şu an lpg de 210 ile 220 arası yakıyor bence hala çok yakıyor nedendir acaba sizce bu normal mi arabası benimkine uyanlar yada bu konuda bilgisi olanlardan bilgi bekliyorum teşekkürler...

ayarlarını kontrol ettırmenız lazım
regulator basınc degerlerını laptopa baglatıp baktırmalısınız
bıraz fazla yakıyor ..

yapmayın kurban oluyum gazın fiyatı ne kadar bilginiz varmı yapmayın çok normal bence iyi de yakıyor... 250 yakıyor benim araç km de... ve garantili bi ölçüm son zamlardan sonra bu şekilde yakması çok normal...

Bizim fiat marea ya lpg taktırıken ustalara performans hiç düşmesin dedim artık nasıl ayar yapıldıysa araç lpgde daha iyi gider oldu ancak araç 6-7 ay önceki lpg fiyatlarında bile 220-250 bin yakıyodu..Bencede ayarlarla ilgili olabilir.

vectra b 1997 cd 2,0 otomatik motor
km 237 ykr ortalama şehir içi lpg 1,73 ykr
brc sıralı sistem my07

Vectra B CDX 2000 model
şehir içi ortlama 200 -210 ykr arası Atiker
LPG Fiyatı 1.73 yer istanbul

Bizim fiat marea ya lpg taktırıken ustalara performans hiç düşmesin dedim artık nasıl ayar yapıldıysa araç lpgde daha iyi gider oldu ancak araç 6-7 ay önceki lpg fiyatlarında bile 220-250 bin yakıyodu..Bencede ayarlarla ilgili olabilir.

basıncı yüksektir araçın tepkimesi çok iyi oluyor ama fazlada yakıyor memnunsan sorun yok ama biraz daha az yaksın istiyorsan basıncını, montajı yaptırdığın yere gidip düşürtebilirsin performansdan çok kaybın olmaz ama yakıttan karın çok olur ayrıca fiat marea'ya o oran çok

Arkadaşlar benim aracımda hesapladım yeni fiyatlara göre. 46 litre depo ile 400 km yapıyorum ortalama, şehir içi. Gazı 1.57 YTL den Petrol Ofisi den alıyorum. Km'de 180 bin liraya geliyor eski para birimiyle.Uzun yolda ortalama 100-110 km hızla bir depo ile 670 km yaptım geçen yaz. Şu anki fiyatlara göre 108 bin lira yapıyor...Yazları ayda bir 20 YTL lik benzin alıyorum, kışın 1.5-2 haftada alıyordum ama aynı miktarı. Benimki çok ekonomik o zaman. Birde 1.8 tutulmuyo diyenler var, buyrun hesap ortada.Hem performans hem ekonomi hemde vergi az, daha ne olsun...
NOT : İlanımdaki yakıt tüketimi miktarları eski fiyatlardan hesaplanmıştı, değiştirmedim. Zaten aracım bugün gidiyor :)

bende taktırırsam ilk fırsatta paylaşırım artık...

Orjinalı korumak gerek

Arkadaşlar ben 2000 model vectra b2 cd 2.0i at ac kullanıyorum, aracımda orjinalinin dışında hiçbir sonradan eklenti yoktur ve düzenli bakımlarını yaptırıyorum, diyeceğim İstanbul trafiğinde şehir içi 250-290 ykr/km , İstanbul Ankara mesafesindeki ölçümümde 197 ykr/km benzinle kullanıyorum (27lt benzinle 440km) kısacası orjinalinin korunması önemliliğini göz ardı ettiğiniz sürece aradaki farkı bakım onarım masraflarına fazlasıyla ödediğinizi düşünüyorum.

Geri