Vectra B lpg sorunum çözüldü nihayet

karabull85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar lpg sorunum şükürler olsun sonuda çözüldü.Aracımda sabahları ilk benzinle çalıştığında lpg geçene kadar aracımı hareket ettiremiyordum boğulup kalıyordu ayrıca lpg geçtiğinde çok ii gidiyordu.Lpg giderkende silkelemler yaşanıyordu.Biz kelebek boğazı egr valfi ateşleme bobini benzin pompasıyla falan boşuna uğraşmısız.Asıl sorun lpg enjektörlerindeymiş.Ben lpg sabit bir yerden almıyordum enjektörler kötü lpg yüzünden özelliğini yitirmek üzereymiş.Açılıp kapanmayan arasıra açılmayan enjektörlerle aracımı kullanıyormusum.Araç ilk çalışmasında sistemdeki lpg enjektörler açık kaldığı için verdiğinden dolayı hem lpg hemde benzin motoru boğuyormuş araç ondan kalıyormuş ve ayrıca yoldaki silkelemeler açılmayan enjektörlerden dolayı oluyormuş.Enjektörler temizlendi bakımı yapıldı ve aracıma takıldı sonuç mükemmel hem benzinde hemde lpg saat gibi çalışıyor.boğulma silkeleme hiç bir şey kalmadı.Bu işlem yakşalık 1 ay once yapıldı deneyip iyice emin olmadan paylaşmak istemedim.1 aydır aracım saat gibi maşallah ve paylaşmaya karar verdim.Artık aracımı kullanırken gerçekten keyif alıyorum.Tek bir problem bu işlemi yapılan yer yani sorunu bulan usta Polaris Lpg İzmir Faruk usta aygaz kullanmamı onerdi.Zavoli olarak aygazı oneriyoruz dedi ama aygaz konusunu inceledim ve ne yapacağıma karar veremedim:confused:

benim vectra b nınde enjectörünün biri çalışmıyordu..degişince araba daha diri hale geldi..bide gaz filtresi diye bi aparat var,katkılı lpg kullanınca tıkanıyormuş,gecenlerde onuda degişmek zorunda kaldım..usta katkılı lpg kullanma dedi,,kim doğru söylüyo bilemiyorum,ustalarmı? reklamlarmı?

bu sorunun gittiğine çok sevindim. birçok kullanıcının bu sorunla başı dertte fakat konuya pek rağbet olmamış. peki ücret olarak ne ödediniz.

Yakıt seçiminin önemini bir kez daha gördük. LPG kullanmayan bizler nasıl benzin alırken özen gösteriyorsak sizlerin de LPG alırken özen göstermeniz gerekir. LPG hakkında bilgim yok ama sistemde bulunan filitrelerin belli kilometrelerde değiştirilmesi gerekiyormuş.

neden biz en pahalı ve en kalitesiz yakıtı kullanıyoruz oysa ki ben bizim insanlarımızın dürüst ve ahlaklı bizi yönetenlerin hep bizim menfaatlerimizi düşündüğünü sanıyodum yoksa yanılıyomuyum galiba biri bizi öpüyo

çok güzel bir paylaşım Tebrik ediyorum.

ne kadar verdin temizliğe?

Benim aracım da sabahları tüpe geçince stop ediyordu.Özellikle soğuk havalarda motor sıcaklığı 80 dereceye varana kadar bu durum devam ediyordu.Dün lpg enjektörlerini ve map sensörünü söküp temizledi ustam.Bu sabah erken saatte kalktım.sıcaklık 7 derece idi.Aracım Lpg ye geçti ve stop etmedi.Bu sorunu olan arkadaşlar bunu denesin.Yanlız işçilik biraz fazla aldı sanırım.Lpg ecu programlama +ayar+işçilik 80TL verdim.

Benim aracım da sabahları tüpe geçince stop ediyordu.Özellikle soğuk havalarda motor sıcaklığı 80 dereceye varana kadar bu durum devam ediyordu.Dün lpg enjektörlerini ve map sensörünü söküp temizledi ustam.Bu sabah erken saatte kalktım.sıcaklık 7 derece idi.Aracım Lpg ye geçti ve stop etmedi.Bu sorunu olan arkadaşlar bunu denesin.Yanlız işçilik biraz fazla aldı sanırım.Lpg ecu programlama +ayar+işçilik 80TL verdim.

valla sorunum eğer 80 tl ye gidecekse ben bu paraya çok demem hatta 160 tl veriyim yeterki şu tekleme gitsin :D

Arkadaşlar deneyimlerinizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

Geri