Vectra B kasa direksiyon yıpranması kronik mi?

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Biliyorsunuz bir süredir vectra b kasa arıyorum. Bugüne kadar baktığım tüm araçların direksiyonları göze batacak şekilde yıpranmıştı. Başta kilometreleri çok diye düşündüm. Az km'li bir araçta olmayacağını zannettim. Ancak bugün 99 model, 90.000 km'de bir araca baktım. Onun da direksiyonu yıpranmıştı.

Aklıma iki şey geliyor. Ya vectraların böyle bir sorunu var ya da aracın kilometresi düşürülmüş. Gerçi el freni körüğünün yıpranmışlığı haricinde herhangi bir şeye rastlamadım ama... Siz ne dersiniz, Vectraların böyle bir sorunu mu var? Araç bakarken ona göre bakayım!

NOT: Direksiyonlar orijinal deri olanlardan...

100 binde bitiyo olabilir. birde km 150 bin aşağı vectra kaldımı ki?

butun vectralarda o sorun var dıreksıyonun üstu kavlıyo el freni ile vites körügüde cabuk eskıyo orjınal bıle olsa sadece tek hataları derı malzemeler olmus vectrada

astralardada korna düğmelerı aynı sekılde bence burada km onemlı degıl aracı kullananın dıreksıyonla arasındakı aska dayalı :)

Benim araç şuan 94.500 km de direksiyonda yıpranma yok. el freni ve viteste küçük miktarda var. Aracın km si orijinal ilk sahibinden geçen sene alınmıştı.
Fakat bu yıpranmada aracın kulllanıldığı güzelgah ve kullanan kişinin ellerinin terleyip terlememesi bile etkilidir.
19032008637.jpg

Vites ve el frenini bizimde ypranmıştı.gittim aldım yenilerini , çokta ucuzdu 20 ytl tutmuştu sanırım

Vectra B'nin Cd versiyonlarında bulunan deri kaplama direksiyon simidi erken yıpranıyor.Yani yıpranmamışını bulmak imkansız gibi.Bahsettiğiniz aracınkinin yıpranmasıda normaldir.
Gls ve Gl versiyonlarında (Üstteki resimdeki gibi) deri kaplama olmadığından yıpranma daha azdır.
Bunun dışında vites ve el freni körükleri de çabuk yıpranıyor.
Ayrıca aracın pedallarındaki aşınmalar, kapı tutma yerlerindeki yıpranmalar, koltuk döşemesinin durumu da size bu konuda bilgi verebilir.

Bahsettiğim araçtan vazgeçtim arkadaşlar... Bir türlü içime sindiremedim zaten fiyat da 14.500 tl idi.

Bugün daha önceden baktırdığım bir CD sahibi ile anlaştık. 14.000 tl 135.000 km. 99 model. Beyaz renk. Direksiyon deri olmasına rağmen o kadar çok yıpranmış değildi.

Umarım Vectra istediğim gibi olur. İlginiz için teşekkürler...

siz araçtan vazgeçmişsiniz ama merak edenler olabilir..

benim aracım henüz 80.000 km de CDX ama deri direksiyon simidi resmen kel kaldı :D

bazen arabadan indikten sonra avuçlarım simsiyah oluyordu ya diyorum biyeride ellemedim kararsın avuçlarım :D ama sonra anladımki direksiyon.. yani çok takılmamak lazım buna..

Geri