Vectra B kasa Benzin Pompasından uğultu ve zırıltı geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mgulcek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mgulcek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba,
1997 model otomatik b kasa vectramdan 2 gündür bir uğultu ve cızırtılar geliyor dikkatli incelemem sonucunda arka koltuk altındaki benzin deposunun kapağından geldiğini fark ettim. herhangi bir arıza lambası yanmadı, benzinde de gayet iyi çalışıyor fakat buna ne neden olmuş olabilir, arıza tam nerdedir bilgi verirseniz sevinirim .

kolay gelsin

bu ses benden de gelmişti aracı yıkattıp yıkamacıda çalıştırdım geri geri çıkıyorum bir zırıltı sanki benzın istasyonunda lpg doldururken son anlardakı çıkan ses gıbı inip baktım sol arka tekerlegın oradakı benzın fıltresının hortumları tıtreşimli neyse bı yere gittim şahıs benzın pompan arızalanmış abı dedı yenısını taktı geçti sonra ben benzın pompasını ıncelerken 12 v verdım sessız çalısıyor sonra bır arkadasa danıstım dedı pıslık gelmıştır benzın cekerken zorlandıgı ıcın yapmıstır.bırde aracın benzınını yarım depoda tut dedı eskı pompamı gerı taktım benzınım de ceyregın altına dusmuyor masallah kulagımı dayasam calısırken duymayacak kdr az

Yakıt pompası elektronik bir parça olmasına rağmen mekanik olarak çalışır bundan dolayı herhangi bir arıza durumunda arıza ışığı yanmaz.Pompayı değiştirmeden önce basıncını ölçtürün.Eğer basınç düşük geliyorsa önce yakıt pompasının hortumlarına bir gözattırın.Yıpranmış olabilir.Eğer sorun yoksa yakıt pompası değişecek.Lpg araç kullananlara tavsiyem benzin mutlaka çeyrek deponun üstünde olsun.Lpg de iken pompa sürekli çalışır vaziyette olur.Yakıt az olunca ısınma meydana gelir ve pompanın ömrü biter.

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. bugun tamircime götürdüm sesin benzin pompasından geldiğini bunun normal olduğunu ama benim pompadan birazdaha fazla ses geldiği korkacak bişi yok izole et ses duyulmaz dedi . bende benzin depo üst kapagına keçe koydum şimdilik rahatsız edici ses kesildi. ...

bende de aynı ses mevcuttu ertesi günü yolda kaldım benzn pompası cort :D umrım sizde öyle bi sıkıntı yaşanmaz şu bi kesinki pompanızın sesli çalısması anormal bi durum ;) normal olsa önceden gelmezdi değil mi? yada diğer tüm vectralardan aynı ses gelirdi,umarım yolda bırakmaz,kazasız belasız günler dilerim :)

benzin pompanız orijinal mi, değil mi acaba? yan sanayilerden genelde uğultu gelir. benim aracımda aldığımdan beri yan sanayi pompa vardı. benzindeyken uğultusu çok bariz belli olurdu. üç sene öyle kullandım. sonra bir gün benzinciye gidip benzin aldıktan sonra eve döndüm. evin önünde popmanın sesi her zamankinden daha garip çıkmaya başladı. stop ettim, aklıma takıldı, tekrar basayım dedim ve çalışmadı :) pompanın sesi komple kesilmişti. klasik sistem LPG olduğu için tüpe alıp sanayiye gittim, usta iki tıklattı falan ama yemedi. orijinalini aldım, çok şükür 1 senedir tıkır tıkır. sadece kontağı çevirdiğinizde çok kısa çalışma sesi geliyor. o da arkaya doğru eğilip kulak verirseniz duyabileceğiniz tatlı bir ses :) onun dışında ne uğultu ne başka bir problem.

ses yapan benzin pompasının ne yapacağı belli olmaz maalesef. uzun yıllar dayanabilir de 5dk sonra bozulabilir de.

arkadaşlar benzin pompasını satın alın 55 tl yedek olarak dursun bagajda değiştrilmesi kolay

Dün itibari ile benzin pompası tamamen sustu.. :-)) benzinde çalışmıyor araç bugun servise götürecem değişecek sanırım .

Geri