vectra b kapı döşeme sökme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hiko79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hiko79

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese selam arkadaşlar vectrab lerde kapı ic döşemeleri nasıl sökülüceni bilen arkadaş varsa bi zahmet yardım etsin fotolu göstrirseniz cok daha iyi olur kapı haparlorleri deyiştiricem öner biraz bozuk calmaya başladı sanki ses bozuldu biraz
yardımlarınız icin şimdiden teşekürler

hoparlor degisimi icin, kapi dosemeni sokmene gerek yok diye dusunuyorum.
ben bir keresinde, kapi dosemesini soktum, ama sonradan fark ettim ki, kolon uzerindeki plastik delikli kapak, tirnakli ve 6-7 tirnagi var. bence kolayca cikarabilirsin. ama bu kapagi cikarmak kolon degistirmeye yeterli mi tam bilmiyorum. en azindan cikarip bir kontrol edebilirsin.

bu arada, nasil kolon takacaksin, bende degistirmek istiyorum. hangi marka ve modeller uyuyor.

hoparlor degisimi icin, kapi dosemeni sokmene gerek yok diye dusunuyorum.
ben bir keresinde, kapi dosemesini soktum, ama sonradan fark ettim ki, kolon uzerindeki plastik delikli kapak, tirnakli ve 6-7 tirnagi var. bence kolayca cikarabilirsin. ama bu kapagi cikarmak kolon degistirmeye yeterli mi tam bilmiyorum. en azindan cikarip bir kontrol edebilirsin.

bu arada, nasil kolon takacaksin, bende degistirmek istiyorum. hangi marka ve modeller uyuyor.

vectra nın bilmiyorum ama dediğiniz astra g için geçerli değil yani bahsettiğiniz dış plastik kapak sökülüyor ama hoparlör oradan çıkmıyor.

bu arada astra g nin kapı döşemesini nasıl sökebiliriz bilen bi arkadaş anlatabilir mi ben açmayı denedim ama alttaki vidayı sökmeme rağmen tırnakları çıkaramadım fazlada zorlamadım kırılır die.

vectra nın bilmiyorum ama dediğiniz astra g için geçerli değil yani bahsettiğiniz dış plastik kapak sökülüyor ama hoparlör oradan çıkmıyor.

bu arada astra g nin kapı döşemesini nasıl sökebiliriz bilen bi arkadaş anlatabilir mi ben açmayı denedim ama alttaki vidayı sökmeme rağmen tırnakları çıkaramadım fazlada zorlamadım kırılır die.

Hangi kapıyı sökmeye çalışıyosun ön arka ona göre söyleyelim.
Gerçi ben arkaları söktüm arkalar kolay sökülüyor sag önü de sokücem kapıdaki tiviter den ses gelmiyor.
Tiviter in önündeki plastik kapak nasıl sökülüyor. zorladım çıkmıyo kırılıcak namussuz.

Hangi kapıyı sökmeye çalışıyosun ön arka ona göre söyleyelim.
Gerçi ben arkaları söktüm arkalar kolay sökülüyor sag önü de sokücem kapıdaki tiviter den ses gelmiyor.
Tiviter in önündeki plastik kapak nasıl sökülüyor. zorladım çıkmıyo kırılıcak namussuz.
valla ben arkayıda sökemedim zorladım biraz kırılacak gibi geldi bıraktım. arkayı nasıl söktün anlatabilirmisin ben önleride sökücem becerebilirsem.

bu arada o bahsettiğin kapak arkasında 3 tane gömme tırnak var çektiğinde geliyor ama yine de dikkatli ol kırılmasın

valla ben arkayıda sökemedim zorladım biraz kırılacak gibi geldi bıraktım. arkayı nasıl söktün anlatabilirmisin ben önleride sökücem becerebilirsem.

Arka kapı döşemesini toplam 3 adet vida tutuyor
Bunlardan 2 si normal yıldız dğer 1 i yıldız alyen tork
1-Önce Kol dayanagının içinde ki gözde bi kapak ve altında vida var.
2-Cam açma kapama anahtarını sökersen 1 vida da orada var.
3- kapnını en altına bakarsan 1 yıldız alyen vida göreceksin onu da söknce
yıldız alyen bi vida görüceksin. Onu da sökünce döşemeyi dengeli bi biçimde çek tırnaklar boşanır. Döşeme alttan yukarı kapak gibi kalkar üst kapı açma kısımını sökmediğimiz için üst kısmı takılı kalıcak.

Döşemeyi biraz yukarı kaldırınca Aşagıdan HP sökmek için yeterli alan kalıyo zaten
3 alyen vida da HP tutuyo Onları da söküp hoparlörü alabilirsin.

90751C549C6B499492272F7996115634.jpg

Ön kapı da burada söken bi arkadaş vidaların yerini söylesin yada resimde işaretlesin

4FA463BA1DD74CE5B2816B91FB7A9A10.jpg

Vectra nın kapı döşemesi bundan farklımı. Farklı değilse vida yerleri aynıdır

Son düzenleme:
vectra B lerın kapıları bunlardan cok farklı. dedıgın gıbı 4 cıvata tutuyor gerı kalanlar kapıya gecmelı.
oncelıkle kapıyı içerden tutup kapattıgın kol aslında ıkı parca, ince uclu bır tornavıda ıle kolu ıkıye ayır vıdanın bırı onun ıcınde. ıkıncı vıda tweteer kapagını sok ( yıne ınce uclu bır tornavıda ıle) onun altında. ucuncu vıda da dıkız aynasının arkasında ucgen seklınde plastık bır kapak var yukardan acarak onuda cıkart ( kopar dıye korkma gecmelıdır ).bırde elektrıklı ayna kontrolunun altında bır vıda var. daha sonra dosemenın en alt kısmında da ( plastık cebın altında orta kısımda ) bı vıda daha olabılır cunku bende var ama sonradanmı taktılar bılmıyorum. dosemeyı kapıya tutturan plastık parcaları mumkun oldugunca dıpten asıl kı doseme kopmasın. ıc kapı acma kolunuda cıkarttınmı al sana kapının ıcı.
ama vectraların orjınal hoparlorlerı 4 deıl 3 vıdalı. aynısını pıyasadan bulman neredeyse ımkansız. 4 vıdayıda hoparlorun oturdugu yuvarlak plastık kısma tutturmakta senın kabılıyetıne kalmıs :D
sımdıden kolay gelsın.

Son düzenleme:
cok sagolun arkadaşlar

vectrab97 mod haparlör kapakları kendim değiştirebilirmiyim bilen varsa tarif edebilirmi

Geri