Vectra b hortum şişmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vectra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vectra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar Opel Vectra b kasa 1997 model aracımda son zamanlarda hortum şişmesi meydana geldi ve hatta motorun arka tarafındanda su kaçırması yaptı ve arka taraftaki ahtapot hortum ve motor blok tapaları degişti.kısa bir zaman öncede arabanın silindir kapağı komple değişti. Daha sonra su kaçırdığı için devirdaymı ve termostatı değişti.şu an hararet göstergesi normal konumda fakat hortumlar hep şişmiş durumda ve bu durumda iken su tamamlama kabının kapağından şüphelendim onuda bugün değiştirdim yine aynı hortumlar şişiyor bazende hortum dibinden basıncı atıyor yani değişmeyen birşey kalmadı acaba başka neyden olabilir.bir öneriniz varmı.

Merhaba arkadaşlar Opel Vectra b kasa 1997 model aracımda son zamanlarda hortum şişmesi meydana geldi ve hatta motorun arka tarafındanda su kaçırması yaptı ve arka taraftaki ahtapot hortum ve motor blok tapaları degişti.kısa bir zaman öncede arabanın silindir kapağı komple değişti. Daha sonra su kaçırdığı için devirdaymı ve termostatı değişti.şu an hararet göstergesi normal konumda fakat hortumlar hep şişmiş durumda ve bu durumda iken su tamamlama kabının kapağından şüphelendim onuda bugün değiştirdim yine aynı hortumlar şişiyor bazende hortum dibinden basıncı atıyor yani değişmeyen birşey kalmadı acaba başka neyden olabilir.bir öneriniz varmı.

3 litre antfriz varsa silindir kapağında kaçak veya çatlak vardır test edilmeli.

Silindir kapağı testi nasıl yapılıyor ustam

Silindir kapağı testi nasıl yapılıyor ustam

bazı özel servislerde su kabına bi sıvı katıp eksoz gazı karışıp karışmadığına bakıyorlar. kapakta çatlak yada contada kaçak varsa ve eksoz gazı su sistemine karışıyorsa sıvı renk değiştiriyordu sanırım.basit ve verimli bir test. yaptırın derim.

Teşekkürler önerileriniz için

Merhaba Hocam,

Bu konuyla ilgili gerekli cevap verilmiş ama yardımcı olabilmek anlamında, Mehmet Ustamıza 0553 897 21 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Bilgi ve yardım isteyebilirsiniz. Araçlarla ilgili her konuda yardımcı olabilir size.

Geri