vectra b hakkında bi kaç soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arabada abs tc gibi donanımlar var ama yag azalınca haber veremiyo. hayret..

yol bilgisayarı yok ki.........

bendede gls var glsde yol bilgisayarı olmadığından o şekilde hiç bir bilgi vermez sadece tarih saat sıcaklk hakkında bilgi verir

Yahu arkadaşım öndeki yağ çubuğuna belli periyodlarla bakmak bu kadar zor mu geliyor bizlere, yol bilgisayarının sensörü arızalansa ve uyarı veremese, yağ lambası yanıncaya kadar aracının yağına bakmayacakmısın?
Yol bilgisayarı olsun olmasın yağa çubuğundan bakmak en garantili yöntem, hele hele konu motor yağ seviyesi ise...

Yol bilgisayarı Vectra'da CD donanım paketinden itibaren var, GL ve GLS'de ekranda saat,tarih hariç sadece hava sıcaklığını gösterir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yapmayın belli periyodlarla kontrol edin araçlarınızı çubuğundan, yazık günahtır bir sürü masraf... geçmiş olsun.

Arkadaşlar bende 1.6 opel vectra Gl var gecen hafa bir arkadaşımın evden cıkmasını beklerken bunaldım ve arabamın suyuna yagına bir bakayım dedim ne goreyim bir damla yag kalmamiş bir damla yag bile yok ben enazından yag ikaz gotrgesıne guvenıyordum nerdeyse motor yanoyormun Allha korudu vallaçHemen yavas yavas gidip yagını koydurdum adam sok oldu bu seilde nasıl arabayla gelebildim diye yatak sarmadı Allah a sukur...
selamlar

Bir kez daha ikaz etmek isterimki gösterge panelındekı yağdanlık şeklindeki ikaz ışığı yağ seviyesi göstermez.

o uyarı ışığı yağ basıncını gösterir. sistemi yağlayacak basınç oluşuyorsa söner , yok oluşmuyorsa yanar...

bu ışığı yağ seviyesi uyarısı olarak öğrenmiş arkadaşlar varsa durum budur belirtmek isterim.

ok anlaşıldı..

walla o sarı kırmızı ışık olayı ne kadar doğru bilmem ama duymuştum biyerden

Kısaca yağ lambası kontrol değil, alarm lambasıdır. Yandığında motor rölantide dahi çalıştırılmaz.

Geri