Vectra B GT spoilerdaki led lambalardan nasıl bulabilirim?

karacakayali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ledlerden 4 tanesinin yanmadığını görünce soluğu sanayide aldım.söktük çıtayı baktık,usta bunlardan bulman zor dedi. 4 ayaklı dedi. şimdi 4 ayaklı 12V ledler arıyorum elektronikçiye sordum yok. nasıldır? nerde bulunabilir? yardım lütfen. çok teşekkürler.

fotoğraflamaya çalıştım.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0001 (2).webp
    Fotoğraf-0001 (2).webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 42
  • Fotoğraf-0002 (2).webp
    Fotoğraf-0002 (2).webp
    36.6 KB · Görüntüleme: 40
  • Fotoğraf-0003.webp
    Fotoğraf-0003.webp
    25.5 KB · Görüntüleme: 39
yok mu bilen yahu :)

digikey'den bulunur :) veya ebayden belki

Benimkiler çakma, iki bacaklı normal led, ama biri yukarı doğru yamulmuş durumda :(

yanlış görmüyorsam bunlar flux led. yakınlarınızda bulamazsanız Türkiye'de internetten satan bir çok firma var. sipariş edin 10 tane gelsin. muhtelemen 4 tanesi birbirine seri bağlıdır. 1 tanesi gidikse 4'ü birden söner. gidik olan birini bulursanız diğer üçünü kurtarırsınız. olay çok basit. lehim sökülecek, yerine yenisi lehimlenecek.

http://www.superbrightleds.com/more...lux-led-90-degree-viewing-angle-5500-mcd/356/

bu arada 10 tane dedim ama, internetten de baktım, 100 tanesi 8 TL :maden:

Son düzenleme:
aynen hocam flux led. olayı çok iyi çözdünüz. bu sitede yurt dışı galiba. TR de var mı hocam bunlardan satan bi site valla çok iyi olur ya.

flux led yazınca bir sürü Türk sitesi çıkıyor.

eyvallah hocam çok teşekkür ederim.

peki bu ledlerde derece ne oluyor hocam biliyor musunuz. 80 derece 90 derece farklı dereceler var

ışık açısı, normalde LED bilindik ampul gibi her yöne ışık vermez, sadece çok ince ve düz bir açıya ışıldar. Bu açıyı genişletmek için mercek görevi görecek şekilde şekillendirilir.

Olabildiğince yüksek açı lazım size.

Geri