Vectra B Far Temzileme YARDIM LÜTFEN?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dinçer_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dinçer_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 97 vectra b aracımın sağ farın içi siyahlaşmış. Aracın farın camını sökmek istiyorum yada camı sökmeden nasıl temizlerim. Formda aradım bulamadım yardım bi tarif video,resimli anlatım vs.... Varsa çok iyi olur, camı söksem tekrar slikonlarken sorun çıkarmı ısındığında?

benim farlara mercek takmak için söktük aynı silikonu tekrar ısıtıp kullandık, üstüne de şeffaf silikon çektik 2 aydan fazla oldu basınçlı yıkamalar da gördü sorun yok.

bu arada vectraların farını sökmek için tamponu sökmek gerekiyor mu?

benim farlara mercek takmak için söktük aynı silikonu tekrar ısıtıp kullandık, üstüne de şeffaf silikon çektik 2 aydan fazla oldu basınçlı yıkamalar da gördü sorun yok.

bu arada vectraların farını sökmek için tamponu sökmek gerekiyor mu?

hayır farı sökmek gerekmiyor. panjuru sökmek gerekiyor, basit işlem

Son düzenleme:
Vectra B'lerin far camları bazı modellerde klipsli bazı modellerde yapıştırmalıdır. Klipsli olanların camlarını açıp temizlemek kolay ama yapışkanlı olanlarda zor. Far camını ısıtarak sökmeye çalışın ama ben olsam o camı hiç sökmeye uğraşmam. Farın ayna kısmı karardıysa elden bir şey gelmez, tek çaresi aynayı yenilemek veya ayna kısmını nikelaja vermektir. Sadece ayna kısmını silip tozunu alacağım diyorsanız o zaman farı sökün, ampülünü çıkarın ampül yuvasından farın içine basınçlı hava tutun yeter. Suyla falan yıkamaya kalkmayın, zira bir sene kadar sonra oluşan su lekeleri nedeniyle far aynasının daha da bozulmasına neden olursunuz.

Geri