vectra b dtı için hangi yağ tercih etmeliyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Latif04
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
315.000 de sürekli tam sentetik kullanılmadıysa, bu saatten sonra tam sentetiğe geçerseniz, tüm keçeler yağ kaçırır. Tecrübe ile sabittir.

araç 304.000 km tüm motor contaları orjinal gm marka olarak opel yetkili serviste değişti fakat 10.000 km 10w40 yağla çalıştı şimdi 5w40 yağa geçilebilinir mi

iklim -20 dereceyi görmüyor yazmışsınız -15 altına düşmüyorsa 10w40 sizin için en doğru yağdır fakat bunun altına düşüyorsa zaten 5w40 kullanmalısınız,ince yağ üretilmesi tam sentetik olması ile mümkün,gerekli değilse ince yağ kullanmayın şart değil istediğiniz 5w40 10w40'dan daha ince ve daha pahalı yanlış hatırlamıyorsam fazla ödemeye gerek yok yani birde yağın içindeki katıklar sıcaklarda karakter değiştirerek kalın yağ gibi haraket eder aynı zananda yırtılma olur bundan dolayı gereksiz ince yağ aşırı sıcaklarda yazın iyi iş yapmayabilir demek istiyorum.

iklim -20 dereceyi görmüyor yazmışsınız -15 altına düşmüyorsa 10w40 sizin için en doğru yağdır fakat bunun altına düşüyorsa zaten 5w40 kullanmalısınız,ince yağ üretilmesi tam sentetik olması ile mümkün,gerekli değilse ince yağ kullanmayın şart değil istediğiniz 5w40 10w40'dan daha ince ve daha pahalı yanlış hatırlamıyorsam fazla ödemeye gerek yok yani birde yağın içindeki katıklar sıcaklarda karakter değiştirerek kalın yağ gibi haraket eder aynı zananda yırtılma olur bundan dolayı gereksiz ince yağ aşırı sıcaklarda yazın iyi iş yapmayabilir demek istiyorum.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

bugün mobil 5w40 tam sentetik yağ alıp aracımın yağ değişimini gerçekleştirdik gerçektende kaliteli yağ motor sesi önemli ölçüde kesildi kesinlikle önerilebilinecek bir yağ herkese keyifli forumlar arkadaşlar

castrol magnatec 10 40 ben memnunum astra g 2.0 dti da kullanıyorum. gayet iyi sorun yaşamadım

Merhaba,
Piyasada satılan 10w40 yağlar kalite olarak hemen hemen aynı fakat ben tercihimi yerli üretim GM 10W40 yağdan yana kullanıyorum ortalama on yıldır bulunduğum iklimede uygun,illaki sıralama yapmak gerekirse üretici verilerini inceledikten sonra benim değerlendirmeme göre sıralama...
1.Shell helix 10w40
2.GM 10w40
3.PO Maxima 10w40
(GM ve Maxima özellikleri aynı GM fiyatı daha duşük bu yüzden ikinci sırada)
4.Bp visco 10w40
5.Gastrol 10w40
6.Mobil 10w40

Geri