Vectra B Değişik Bir Rolanti Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BaYKaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BaYKaL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2000 model 2000 motor CDX aracım var. Arabamla yolda giderken gerek kırmızı ışık olsun gerekse trafik sıkışıklığı olsun durmak için hazırlanırken vitesi boşa alıyorum ve rolanti 1100 devirde çalışıyor. Ama aracım ne zaman tamamen duruyor işte o zaman 800 devire düşüyor.
Servisine götürdüm motor beyni dediler. Değiştirdik olmadı. Rolanti ayarlayıcı dediler onuda değiştridik gene düzelmedi. En sonunda normal bu dediler. ama gene aynı vites boşta giderken 1100 de araba tamamen durduğunda 800 e düşüyor. Yardımlarınızı,fikirlerinizi bekliyorum

arıza bulunmuştur. teşekkürler herkese

mrb...arızanın nerde olduğunu ve nasıl bulunduğunu da yazarsan aynı sorunu yaşayan arkadaşlara daha çok yardımcı olmuş olacaksınız...mesela bu rolanti sorunu benim aracımda da ortaya çıktı ve 980-990 civarı gösteriyo şuanda...teşekkürler

evet degısen parca varsa yda yapılanları lutfen yazalım cok arkadasımızın zaman zaman hayatını kurtarıyor

arkadaşlar sorunum LPG sistemindeki regülatörden kaynaklıymış. rolanti ayarlayıcıya araç hareket etmeye başladığı andan itibaren şase veriyormuş...
Tamiri mümkündü ama LPG sistemimden memnun olmadığım için değiştirmek istedim.
Takılı olan set Voltrandı Lovatoyla değiştirdim hem rolanti sorunum bitti hem arabamın yolda giderken sesi bile değişti. Artık arabamı daha çok seviyorum:alkis: :good: :pon:

....

Son düzenleme:
sıkayetını bıldırırken araçta lpg oldugunu yazmamıssınız yazsaydınız daha ıyı olurdu

geçmiş olsun.. benim aracımda lpg yok ama 900 devirde çalışıyor rolantide.. vitesi boşa aldığımda 1100 falan. bence bu normal. araş rolantide düşük devirde çalışsa proplem değil ama yolda seyrederken ve vites boşta iken araç devri yüksek tutuyor herhangi bir ihtimale karşı stop etmesin diye.. bu benim görüşüm.

baykalcım geçmiş olsun. ayrıca farların mükemmel olmuş .allah nazardan saklasın.

Geri