Vectra B de Airbag beynine Program....

çevik 80

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim yan hava yastıklarında porblem vardı.Bugün 78-88 hata kodu ile yan hava yastıkları direnç düşük dedi.Ustam airbag beynini söktü ve arızanın beyinde olduğunu söyledi.Beyne yeniden program yükleyeceğiz dedi.
Sorum şu:Bu iş programla düzelir mi.Ya da nasıl tamir olur.Aracım herhangi bir kaza filan geçirmedi.dudup dururken yaptı.:)

bence o iş senin koltuk altı soketlerinden kaynaklanıyor airbag beyniyle alakası yok.

bence o iş senin koltuk altı soketlerinden kaynaklanıyor airbag beyniyle alakası yok.

ağzımdan aldın bizim arkadaşın arabada da olmuştu airbag lambası yanıyordu sorun koltuk altındanmış

Araç çalışırken koltuğu oynatmamak gerekiyormuş sanırım her ihtimale karşı. VectraB'ler ve AstraG lerin kronik sorunu koltuk altından geçen Airbag kabloları...

Arkadaşlar dun ve bugun ustam ugraştı.kablo ve soketlerle ilgili bir problem yok dedi.en son orta konsolu altındakı airbag beynini söktü.program atacagız dedi.Program attık ama yine de arıza gösterdi airbag beyni.Sizce yanlış bir işlem mi yapıyor usta.Programla beyin düzelir mi?

ön yolcu airbaginin soketini kontrol edin (torpidoyu söküp oradan ulaşabilirsiniz )

Bende de daha önceleri olurdu aynı sıkıntı.Arkadaşların da dediği gibi soketlerdeki dirençlerden oluyor.Hepsi 2 tane direncin başına bakar sen onları değiştirt bilg. bağlat işin tamam.:)

Bir bakıp uğraşayım.Ama Tech 2 78-88 hata kodu ile sürücü ve yolcu yan hava yastıklarını gösteriyor.Yine de sorun ön yolcu hava yastığında olabalir mi diyorsunuz?

Merhaba Kardesim. 78/88 söyledigin hata Kodunun cözümü
koltugun asagida bulunan kablolarda. Arkadaslarda zaten yazmis. En iyisi kablolari lehim deniyor herhalte türkcede yapmaktir.
Sürücü hava yastiginin kendisini veya direksiyon simitinin arkasinda bulunan parcanin kablosunu cektiyseniz hata gösterebilir. Hate TECH 2 ile silinebilir, akünün baslarini sökmek ile olmaz. Söylenilen program yüklemeyi anlamadim.
Ustan ne programi yükledi bir sor sana.

Merhaba Kardesim. 78/88 söyledigin hata Kodunun cözümü
koltugun asagida bulunan kablolarda. Arkadaslarda zaten yazmis. En iyisi kablolari lehim deniyor herhalte türkcede yapmaktir.
Sürücü hava yastiginin kendisini veya direksiyon simitinin arkasinda bulunan parcanin kablosunu cektiyseniz hata gösterebilir. Hate TECH 2 ile silinebilir, akünün baslarini sökmek ile olmaz. Söylenilen program yüklemeyi anlamadim.
Ustan ne programi yükledi bir sor sana.

evet evet benim eski opelin direksiyon kilidini kırmak için direksiyona bayağı bir darbe vurmuştuk ve hava yastığı yanmaya başlamıştı tech 2 ile sildiler hatayı

bence arkadaşım dikkatli ol sana program falan atacaz deyip paranı almasınlar bir başka servise göster basit hatalar olabiliyor ve tech2 ile silinebiliyor

Geri