Vectra b aracımın ön kapılarına nasıl kablo çekeceğim???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mayday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mayday

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu aralar vectra b aracıma ses sistemi yapmaya karar verdim.Benim sorum ön kapılara companent takacağım ama üzerindeki hoparlöre giden kablo kapıya soketli biçimde takılı.Alacağım companentler için kabloyu nasıl geçireceğim.Ben kablonun görülmesini istemiyorum.Bu durum nasıl halledilir?Yardım ederseniz sevinirim.

görünmesini istemiyorsan pek seçeneğin yok.ya kapıya giren kablo kanalının alt tarafından geçirip bantlayacaksın.
yada orjinal sokete gelen kabloları kullanacaksın.çok yüksek rms li bir sistem kurmuyorsan orjinal kabloları kullanabilirsin.

kapının içindeki orjinal ses kablosunu kullanıcaksın mecburen diye biliyorum. çünkü kapılarda kablo soketi var ve tüm kablolar ondan geçiyor. herhangibir müzik sistemci bunu kısa sürede halledebilir. kesip eklicek sonuçta.

Rms değeri olarak componentlerde paradan kaçmayacağım.Dediğiniz gibi ekleme yapıldığında ses de ve kalitede kayıplar olmazmı??

kes soketlerı lehımle yada kaplo bası ıle kullan ben oyle yaptım

ama dıkkat etmen gereken bır sey var eger aynı yuvayı kullanıyorsan companetlerın buyuklugune dıkkat et cunku hareket etırecegım cam hoparlorun ustune bınıyor

Rms değeri olarak componentlerde paradan kaçmayacağım.Dediğiniz gibi ekleme yapıldığında ses de ve kalitede kayıplar olmazmı??
açıkcası mümkünse kaliteli kablolarla yeniden kablolama yapman sinyal kalitesi açısından daha iyi olur.
ama orjinal kabloları kulllandığında oluşacak kayıpları hissetmen belki de mümkün olmayacak.fakat ciddi rms değerli ürünler kullanacaksan orjinal kablo kesitlerin yetersiz kalabilir.

bu konuyu acman iyi oldu bende vectrama compenent takacagim bazi detaylari bilmek gerekiyor...ama sana tavsiyem orjinal kablolari tahrip etme...

Arkadaşlar ben birşey daha sorayım.Benim kuracağım sistemde 1 adet bass 1 takımda companent olacak.Bunları sadece 1 anfi ile besleyebilirmiyim.Anfi'nin özellikleri nasıl olmalı(4 kanal 5 kanal gibi.)??

1 bas+1 takım comp için 4 kanal amfi işini görür.Alacağın comp ve basın rms güçlerini karşılayabilecek bir amfi alırsan stabil ve güzel ses alabileceğin bir sistem olur.

1 component ve 1 woofer bağlanıcaksa sisteme 4 kanal güçlü bşr ampli şşini görecektir ama önemli olan ampliye bağlanacak bileşenlere uyumlu ve gücünü karşılayabilecek kalitede güçde ürün seçilmesi onun için bağlamayı düşündüğünüz ürünler varsa onları yazın bütcenizi belirtin yardımcı olmaya çalışalım

Geri