vectra b acil yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tgmkutlar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tgmkutlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar.. 2001 Vectra B 1,6 kullanıcısıyım..
3 gün önce ankaradan adanaya giderken motorda sorun yaşadım..
motor devri 3500-4000 rpm civarına gelince (özellikle sollamalarda ani ataklarda) motor bi anda yığılıyo ve arıza ışığı yanıyor.sağa çekip durunca devir 1500 rpm civarı sabit ve motor sarsıntılı çalışıyor.kontağı kapatıp biraz bekleyip çalıştırınca düzeliyor..yolda bu şekilde 6-7 defa yaptı aynı arızayı.lpgde problem olduğunu düşünüp benzine alınca yine bir düzelme olmuyor.en son kutup başını söküp ECU nün arızayı silmesini bekledim.araç şu anda normal olarak çalışıyor.
bir kaç özel servise gösterdim hepsi farklı hikaye yazıyor..

bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.

aynı sorunu yaşadım devir sensörleri var onlarda arızdan dolayı arabam 4500 deviri geçmiyor elektirk kesiyo gibi olup yıgılıp kalıyodu onlara bi baktır bence.geçmiş olsun...

benim araçtada benzer sorun vardı. tekliyodu. emme manifoldundaki valftenmiş temizlenip takıldı arıza gitti. ve işi garantiye almak için gaz kelebeğini temizlediler. şuanda bi sorun yok kurtuldum valla. sizdede aynı sorun olabilir. bi op-com a bağlayın isterseniz. ozaman belli olacaktır. geçmiş olsun

araç 4500 devire geldiğinde kendini kesiyorsa eksantirik devir sensörü arızalı demektir..değiştirmen gerekiyor..

araç 4500 devire geldiğinde kendini kesiyorsa eksantirik devir sensörü arızalı demektir..değiştirmen gerekiyor..
:good::good::good::good: ama önce sensörün takıldığı soket yerlerinde yağ veya oksit olmaz herhalde temizletip öyle dene geçmezsse değişecek bide sensörün kabloları sıcaktan kopma olabiliyor zamanla almana gerek kalmaz eğer sorun bunlardansa

Aynı sorun bende de oldu.(99 GT) 4500 devire geldiğinde arabam otomatikmen gaz kesiyodu. Servise götürdüm. Hava akışmetrenin arızalı olduğu ve değişmesi gerektiğini söyledi. fiyatını sorum 350 tl gibi bi fiyat verdi. bende yan sanayi kullanmak zorunda kaldım. onu da 150 tl ye hallettim. şu an için sorun çıkarmıyor.

rolentide iken gaza bas 4500 de kesiyorsa rpm veya kam mili sensörü arızalıdır eğer ki kesmiyor ise egr valfi veya başka soruın var demektir cihaza bağlayıp bakılması gerekir arıza kodu olsa cevabım net olur .

Geri