vectra b 96 mod. yol bilgisayı bozuk mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isoloji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,daha önceden herşey normaldi ama sonradan havaların soğuduğundan mıdır bilmiyorum bir kaç kere resetledi kendini yol bilgisayrı.tarih ve saat 1.1.1994 oldu.Ayarladığımda tekrar çalışıyordu düzgün olarak.Ama ne olduysa şimdi hiçbir değeri göstermiyor.Yani hepsini 0.0 gösteriyor.Anlık tüketim,toplam yakıt değeri vs.Sıcaklık -40 sabit kalıyor.:(
Ayrıca farları açtığımda yol bilg.ekranı kapanıyor tamamen.:cry:Acaba bu sorun neden olmuş olabilir?Çaresi nedir,yardımcı olabilir misiiniz?

Arkadaşlar,daha önceden herşey normaldi ama sonradan havaların soğuduğundan mıdır bilmiyorum bir kaç kere resetledi kendini yol bilgisayrı.tarih ve saat 1.1.1994 oldu.Ayarladığımda tekrar çalışıyordu düzgün olarak.Ama ne olduysa şimdi hiçbir değeri göstermiyor.Yani hepsini 0.0 gösteriyor.Anlık tüketim,toplam yakıt değeri vs.Sıcaklık -40 sabit kalıyor.:(
Ayrıca farları açtığımda yol bilg.ekranı kapanıyor tamamen.:cry:Acaba bu sorun neden olmuş olabilir?Çaresi nedir,yardımcı olabilir misiiniz?

Senin iyi bir oto elektirikçisi ve iyi bir elektronikçiye ihtiyacın var.

Aynı sorunlar benim 3 ay önce sattığım 96 vectradada vardı oto elektrikçisine yol bilgisayarını söktürdüm sen kabloları sigortaları kontrol et ben birazdan gelecem dedim yol bilgisayarını elime aldım benim elektronikçi arkadaşım var ona götürdüm kondastörleri lehimleri oksitleyen yerleri ceryan geçmeyen yerleri vs. hep elden geçittirdim. Spra geldim oto elektrikçisine geri taktırdım süper oldu.

Oto elektrikçisine sök tak için 20 ytl elektronikçi arkadaşada 20 ytl verdim 40 ytl ye sorunu çözdürdüm. :)

geçenlerde bir oto elektronikçiye gitmiştim.Ekranda piksel kayıpları da vardı.150 liraya yapacağını söyledi.Çok geldi bana.Elektirikçiye kontrol ettirdim sigortalardan değil dedi.Bilemiyorum olmazsa söktürüp elektronilçileri bi dolaşmak gerekecek heralde.

geçenlerde bir oto elektronikçiye gitmiştim.Ekranda piksel kayıpları da vardı.150 liraya yapacağını söyledi.Çok geldi bana.Elektirikçiye kontrol ettirdim sigortalardan değil dedi.Bilemiyorum olmazsa söktürüp elektronilçileri bi dolaşmak gerekecek heralde.

Tanıdığın ustaya yaptır tongaya düşme fazla para verme. Herşeyin bir yakışığı ve hakkı var. ;)

Doğru söylüyorsun kardeşim dikkat etmek lazım.Yardımın için sağol.Bu tür bi arızaya daha önceden gören yok mu acaba?Onların da fikrini bi alsak...

aynı sorun bendede vardı daha bugün yaptım aküyü sök yarım saat dursun sora teech 2 den program yükle olur

Tech 2 ye tekrar program attırmamız gerekli mi acaba?Sadece aküyü söküp tekrar taksak yeterli olmuyor mu?

Aküyü söküp yarım saat bekledim.Taktıktan sonra yine aynı hiçbir şey değişmemiş.Sigortalar tam.
Ayrıca parkları yada farları yaktığımda yol bilgisayarı neden kapanır?Yani ışığı kapanıyor?Elektirikçiler anlamadı.Yol bilgsayarının kutusundan yapıyordur dediler.İçini açıp baktırmak gerekir diyorlar.
Bir çözümü yok mu arkadaşlar?

eğer o bahsettiğiniz usta yol bilgisayarını sökmüş ise (veya başka bi sebeplede olabilir) soketi gevşemiş olabilir. bende söktükten sonra soketi dikkatsizlikle tam oturtmamışım. bu tarz sorunlar vermişti.

Söktürmeden önce de yapıyordu.Söktürdükten sonra da yapmaya devam ediyor.Sanırım soketiyle ilgili değil.Kontrol ettik çünkü.Farların açılmasıyla yol bilg.nın ışığı tamamen kapanıyo.Niye elektirik keseiyo anlamadım usta kutuyu (yol bilg.)sökmek lazım dedi.

Geri