vectra b 2.0 dti yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nexxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese iyi akşamlar yardıma ihtiyacım var.....
dayım 2.el olarak aldıgı arabasıyla sakin biçim de giderken motor yerinden kopacak gibi oluyor ve motor stop ediyor yolda kenara almak için 100 -200 mt aracı yürütüyor araç yag pompalamaış olabilir diyolar sonra mahalledeki ustasına çekici vasıtasıyla arabayı bırakıyo adam motoru indiriyo ve liste yapıyo listeyi almaya kalksan 7.000 tl tutuyor.
şimdi sizce ne yapmalı ;
arabayı o şekil satabilirmiyiz , aracı dediği rakamlardan aşagı yaptıra bilirmiyiz ,
kazalı bi aractan komple motor alabilirmiyiz :confused:

konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun...

Bu durumda arızanın ne olduğu konusunda sizinde tespitleriniz önemli. 7 bin TL' lik bir hasar için kol çıkarmış felan gibi durum olması çok muhtemel.Böyle bir bariz fiziki problemi gösterdi mi usta ? Yoksa daha çok yüzeysel mi kaldı ? Ustaya güven konusunda karar sizin elbet .
Teknik olarak çıkma bir motor alıp konulabilir.Yalnız ruhsata seri no işleniyor mu? yoksa Trafik Şube olarak mı mühürleniyor? Son durumu araştırmak lazım.
Eğer ki usta tecrübeli , rektefiyeleri de başarılı ve blokta fiziki hasar yok ise ben rektefiyeyi tercih ederdim.Ama üst kapakta hasar var ise değiştirilerek yapılması ve orjinal malzemeler kullanılması şartı ile.Bloktada hasar varsa çıkma motora yönelmek daha mantıklı.

Geri