Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Benim de ABS ile ilgili bir sorunum olmuştu.
İlk başta yetkili servis bana da sana söyledikleri gibi beyinden diyip bir sürü hesap çıkartmıştı. Sonrasında tanıdık bir özel servise götürdüm. Sorunu çözdüler. Bendeki sorunu sana kısaca açıklayayım. Belki aynı durumdur.
ABS sistemi şu şekilde işler. Kampana ve disklerin hemen arka taraflarında lastiklere bakan bir sensör vardır. Sen frene bastığında bu sensör devreye girer ve lastiklerin hareket edip etmediklerine bakar. Eğer lastik kızaklamaya (yani haraket etmemeye) başlarsa direkt abs yi devreye sokar.
Bu sensörlerin okuma yaptıkları kampana ve disklerin arka taraflarında plastik bir halka vardır. Bu plastik halka benim arka tekerlerde çok aşınmış. Bu yüzdende sensör okuyamadığı için arıza vermiş. Bende kampanadaki bu lastik haklaları değiştirdim. Oldu bitti.
Tabiki yetkili servis arıza kodlarından daha iyi anlayabilirler sorunu. Bence birde opel team e götür. Ordan da baksınlar arıza koduna. Kesin cevabı verirler.
Umarm seninde aynı sorundur. ve ucuza çıkarsın.