Vectra A daha iyi ısınmak istiyorsanız

celaleddin007

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar klima olmayan vectralarda resimdeki sirkülasyon düğmesi yok, bu nedenle kalorifer dışardan sürekli soğuk hava aldığı için ısıtma performansı düşük oluyor.
klimayt1.jpg

ya bu sviç düğmeden alıyoruz, yada..

burdaki kapağı ince yassı bir tornavida ile söküyorus..karşımıza alttaki gibi bir soket yuvası çıkacak..
2005952529786803905_rs.jpg

1 ve 3 numaralı uçlar sirkülasyon sistemini çalıştıran uçlar..şimdi iki tane erkek soket buluyoruz, kablo geçen kısımdan L gibi büküp ikisini birbirine lehimliyoruz. resimde görüldüğü gibi C benzeri bir şekil ortaya çıkıyor(((kalın bakır kabloylada yapabiliriz))....

yaptığımız erkek soketi yerine takarak 1 ve 3 nolu uçları köprülemiş oluyoruz..böylece kalorifer fanının yanındaki kapaklar kapanıyor ve dışardan soğuk hava gelmiyor, arabamız sıcacık oluyor....:good:

paylaşım için teşekkürler... araçlarınıza zarar vermeden yaparsınız..

bence düğmeyi almak daha mantıklı bu sirkülasyon sürekli açıkken kafa bırakmıyo adamda ayrıca bu deüğmeyi neden her modele koymammıslar anlamıyorum düğmenin altında tesisat mevcut ne kadar kar etcen onu oraya koymassan :(

:alkis: :alkis: klimalı vectra a da daha iyi ısınmanın yolunu da açarmıyız?en büyük sorun buda şimdiden teşekkürler

ben düğmeden buldum ama bulamayan arkadaşlar yapabilirler..

klimalı vectralarda,

1-radyatörün önüne yarısını kapatacak kadar karton koymak,
2-kalorifer radyatörünü söküp içini ve ızgaralarını bir güzel temizlemek,
3-LPG varsa regülatöre giden sıcak su hattını kalorifere giden hortumdan ALMAMAK,
4-Kış mevsiminde kışlık termostat kullanmak,

**yaz kış sürekli antifriz kullanılarak peteklerin kireç tutması önlenmeli, kış girmeden motor su sirkülasyon hatları ve radyatörler iyice temizlenmeli.**

:good:

bende o düğme yok diyelim buldum aldım taksak çalişirmi peki ???????

Aracında olmayan , ön sis, ön far ayarı, sirkülasyon ve klima düğmelerinin soket yerleri hazır..

motor kısmında klima yerleri ve tesisatı, panel kısmında sis farı tesisatı hazır..

hatta klima olmasa bile şarj dinamosu klimalı modellerdeki kapasitede..

ben sis ve sirkülasyon düğmesini taktım çalıştı..Önemli olan düğmeyi bulmak..

;)

ben termostatı değiştirdim,ketegi temizlettim (gerçi temizdi),radyotorun yarısını kapattım ama derce 90 da kalıyor ve ılık üflüyor. bu düğmeyi takınca bulursak sorun düzelirmi peki celal

teşekkürler arkadaşlar gerekeni yapacağım.paylaşım için teşekkürler

sirkülasyon sistemi çalıştırdığında üflenen havanın dahada ısındığı bariz bir şekilde hissediliyor..

şu bir gerçekki, opel astra g kullanma klavuzunda okudum geçenlerde , orta kısımdaki havalandırma az sıcak üflerken yanlardakiler daha sıcak üflüyor..

bakınız;

2004667950966110105_rs.jpg

Geri