Vectra 2004 ve BRC sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cberi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar
bugün paraya kıyıp BRC yi taktırdım.:)
Daha doğru düzgün kullanamadım bile.
Kafama iki şey takıldı.
1- 60 lt lik tank takıldı.BRC nin orjinal tank markası ne ? Çünkü tankın markası BRC değil.:confused:
2- Bu tank arka koltukların hemen arkasında olduğu için Allah muhafaza arkadan alınacak darbelerde arka koltuktakileri etkilemez mi ?:help:
selamlar
lpg tankları TÜRKİYE de yapılıyor.Genelde hiç bir markanın tankı yok...Hiç patlayan tank duymadım...

hiç bir sorun olmaz hocam güle güle kullan

ama 2 haftada bir şöyle 20 km filan benzinle git motor biraz yağlansın iyi olur ömrünü uzatırsın benden sana tavsiye;)

depo step marka

2a dan Kadir beye de yazdım.Cevap aşağıda;

"1- Kullanılan tanklar ülkemizde imal ediliyor. Kalitesini ispat etmiş ve yurt dışınada ihracat yapan SAMÇELİK ve STEP marka tankları kullanıyoruz. Uzun süredir ülkemizde tank ithalatı yapılmıyor. Ereğli saç kalitesi dünya standartlarında, dolayısıyla tüm Avrupa neredeyse bizim tanklarımızı kullanıyor.
2- Şaseye tankın sağlam bir şekilde enaz 4 civata ile sabitlenmesi standart gereği. Yaşanan kazalarda, hatta bombalamalarda dahi tankın en sağlam eleman olarak kaldığı görülmüştür. Endişeniz olmasın. Tank adı üzerinde. Aracınızın en sağlam parçasıdır.
Sorunsuz kullanımlar dileriz."

selamlar

Bir şey daha ???

Arkadaşlar
bugün depoyu doldurdum 45 lt gaz aldı.tüm yeşil ışıklar yanıyor.
İlk çalıştırdığımda kırmızı (benzin) düğmesi 4o derecede yeşil(gaz)yanıyor OK
birde bir düğme daha var on/off gibi o gazı otomatikte olmaktan çıkarıp sürekli benzinle mi çalışmayı sağlıyor
selam

Son düzenleme:
benim arabadaki tank samçelik marka.hayırlı olsun

bi tarafta brc yazar düğmenin, o gaz düğmesi, diğer tarafa alırsan sadece benzin..

Arkadaşlar
bugün depoyu doldurdum 45 lt gaz aldı.tüm yeşil ışıklar yanıyor.
İlk çalıştırdığımda kırmızı (benzin) düğmesi 4o derecede yeşil(gaz)yanıyor OK
birde bir düğme daha var on/off gibi o gazı otomatikte olmaktan çıkarıp sürekli benzinle mi çalışmayı sağlıyor
selam

hiç bir sorun olmaz hocam güle güle kullan

ama 2 haftada bir şöyle 20 km filan benzinle git motor biraz yağlansın iyi olur ömrünü uzatırsın benden sana tavsiye;)

Zaten Araba Calisirken Benzinde Calisiyor ve motor Sicakligi 20 derece oluncaya kadar Benzinde Calisiyor ve Sicaklik 20 Derece olunca Lpg Sistemine Geciyor

Zaten Araba Calisirken Benzinde Calisiyor ve motor Sicakligi 20 derece oluncaya kadar Benzinde Calisiyor ve Sicaklik 20 Derece olunca Lpg Sistemine Geciyor
o 20 derece 40 derecedir;)

yalnız benim belirtmek istediğim arasıra motorun yağlanması namına benzinle çalıştırılmasıdır motorun ömrünü uzatılması anlamında;)

ben biraz bu arasıra benzinle çalıştır motor yağlansın meselesini tam anlayamıyorum.
sonuçta araç benzinle çalışırkende benzin havayla karışınca zaten sıvılık durumu ortadan kakıyor, karışım buhargibi yada gaz gibi oluyor diye tahmin ediyorum.
bunu lpg de aynısı olduğunu düşünüyorum. yağlamanın tamamen sistemi zeten farklı lpg de olsa benzinde olsa aynı görevi yapıyor diye biliyorum.
acaba yanıldığımyerler varmı benide aydınlatırsanız sevinirim.

şimdi benzinin içinde ve mazotun içinde belirli miktarlarda yağ vardır yanii bu oktan dediğimiz katran dediğimiz ve egr de temizlenen yakıtın pisliği gibi yağ bulunmaktadır o yüzden dolayı pistonlar yağlama yapar ve daha rahat calısır ama lpg de tamamen gaz ile olduğu için yaglama sıfırdır ve sürtünme daha yüksektir.
şu bir gercektirki lpgli bi motorun ömrü 300.000 ise benzinli kullanımda bu 400.000 gibi bir rakama cıkar bunlar misal olarak verilen miktaralardır.
sıralı sistemin calısma prensibi tamamen motorun ilk çalışma esnasında motoru yağlamak kolay calısmasını saglamaktır cünkü motor ilk çalıştıgında sürtünme kat sayısı calıstıktan sonrakine göre 10 katı civarındadır sıralı sistemin motorun ömrünü uzatması ve koruyucu olması tamamen bu yöndedir.
ben o bilgilendirmeyi misal olarak motor 100.000 km sonra rektefiye girmesi yerine 130.000 de girmesi için söyledim ve bunuda motor ustaları dogrular en önemlisi mantıken bunun böyle çalısmasıdır...

Geri