-motorun kısa sürede ısınması her zaman iyidir ama hararet 90ın üzerinde çıkıyorsa sorun var ki opellerin bazı modellerinde hararet 100 den sonra başlıyor.yani 100 derece ye kadar sorun yok.
-motorun ısınması zaman alıyorsa bilinki motor ısınana kadar yakıtınızı fazla tüketiyorsunuz.
-boş termostad da nasıl ısınır.(motor termostat olmadan ısınır ama geç ısınır)Sen bış taktir diyorsun...
çabuk ısınan motorun iyi oldugunu savunan sensin öyle mi(evet ben çabuk ısınan motor daha iyidir dedim fakat bi sorunu olmayan motoru kasttetim)...Öyle ise ben de sana diyorum ki neden boş termostad öneriyorsun.(ben boş termostat önermiyorum sadece arkadaşın sorununa çözüm arıyorum)
Ben bişey anlamadım anlatırmısın;benim yazdıgım şeyler muhaklefet olman Senin end.Mühendisi olman motor üzerinede çalışman dogru söyledigin ve herşeyi bildigin anlamını mı taşıyor(kesinliklikle motor üzerinde çalışmam motor hakkında herşeyi bildiğim anlamını taşımıyor fakat ben motorun yanında o aracı iyi tanıyorum anti parantez yine bi arkadaşın hareret problemi vardı opel omega aracı vardı ona yorum bile yapmadım eğer bakarsan görürsün,senin iğnelemelerin mevcut o yazıda).Eger öyle ise geçmiş yazdıklarını oku şimdi yazdıklarını oku benim ne demek istedigimi anlarsın...
müşür-termostad derken ne demek istedigimi veya radyatör derken ne demek istedigimi açıklayımda anla bari...Bunları taktirdiktan yani müşür ve termostadı degiştirdikten sonra hareret arkadaşın istedigi konuma gelmemiş yani arıza ona göre orada başlamış.Ben de dedim ki bunları en düşük ısı degeri olanları taktir(nerden bulacakta o dediğiniz fanla müşürü taktıracak gm marka termostat 100 ytl civarında müşürü bilmiyorum hele birde orjinal radyatör almaya kalkarsa kimbilir ne kadardır 300-400 ohoo).Fakat ustaları demiş ki radyatör ben de o zaman radyatöre baktır degiştir demek istedim.İnşallah anlmışındır.
sen de ısrarla (hiç bir şey için ısrar etmiyorum eğer benim aracım olsaydı yapacaklarımı anlatıyorum.kendi aracıma yapmayacağım şeyi başkasına anlatmam anlatırsamda sonucunuda söylerim)devir daim diyorsun boş termostad diyorsun...Yani sen de ben de varsayım üzerine konuşuyoruz sanırım.(ikimizde varsayım üzerine konuşuyoruz ama ben basit olan ve kendisinin de kontrol edebileceği şeyleri anlatıyorum)
Başka bir sorun varsa söyle ama sen dogru ben yanlış hesabı olmasın senin dediklerin dogru olsun o dogrulta devam edersin hayatın boyunca...
hadi hoşçakal bildiklerinle kal...
Her mühendisin bir ustası vardır(her ustanında ustası vardır bunuda siz unutmayın) unutma bunu da....(o ben dersem yanlış olur)