Vectra 1.6 elegance elektronik aksam gelip gidiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Y.y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y.y

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aranıza yeni katıldım ve forum çok hoşuma gitti çok faydalı bilgiler var. 2003 vectra elegance aldım fakat arabanın klima ve kalorifer aksamı bazen tepki veriyor bazen vermiyor. bir gün önce bagaj tuşu çalışırken bir gün sonra çalışmıyor sonra tekrar çalışıyor. cam suyu kolu aynı şekilde. araçta sürekli çalışıp çalışmama problemi var kafayı yiyeceğim yeni aldım borcu senelerce sürecek ama araç tat vermedi lütfen tecrübelerinizi paylaşın

Klima tuşlarında toz tutma gibi bir kronik sorunu olduğunu söylüyor kullanıcıları, temizletin o sorun gidecektir, cam suyu-silecek vesaire o kol da nazlanarak çalışıyorsa kol ömrünü tamamlamış demektir, çok pahalı bişey değildir 2dkda takılabiliyor.

Bu arada üye tanıtım bölümünde kendinizi tanıtmanız gerek.

öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Tamirciler önce klima çalışmıyor dediler fakat çalıştığı zaman gayet güzel soğutuyor. ama o panel pazen hiç tepki vermiyor. söküp sprey falan sıktım ama işe yaramadı. yine kafasına göre takılıyor. cam suyu kolu arka cam tuşları, bagaj açma tuşu kafaya göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor anlamadım hiç birşey araç bunamış gibi

öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Tamirciler önce klima çalışmıyor dediler fakat çalıştığı zaman gayet güzel soğutuyor. ama o panel pazen hiç tepki vermiyor. söküp sprey falan sıktım ama işe yaramadı. yine kafasına göre takılıyor. cam suyu kolu arka cam tuşları, bagaj açma tuşu kafaya göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor anlamadım hiç birşey araç bunamış gibi

sigorta panelini söküp temizleyiniz... pek çok sorun düzelecektir...:sopa:

Aranıza yeni katıldım ve forum çok hoşuma gitti çok faydalı bilgiler var. 2003 vectra elegance aldım fakat arabanın klima ve kalorifer aksamı bazen tepki veriyor bazen vermiyor. bir gün önce bagaj tuşu çalışırken bir gün sonra çalışmıyor sonra tekrar çalışıyor. cam suyu kolu aynı şekilde. araçta sürekli çalışıp çalışmama problemi var kafayı yiyeceğim yeni aldım borcu senelerce sürecek ama araç tat vermedi lütfen tecrübelerinizi paylaşın

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..Ardından almış olduğunuz aracınız da gayet iyi bir tercih olmuş verdiğiniz paraya göre..İnş da düzeniniz bozulmadan,dara düşmeden borcunuzu ödersiniz..

Mert in de söylediği gibi, sprey ile bu gibi temazsızlıkları gidermeniz mümkündür pratik olarak..Klima panelini sağ taraftan düz tornavida ile kanırtarak çıkarmalısınız..Ardından fişlerini de çıkarıp yeşil akım levhasına ulaşmalısınız..Piyasada pek çok yağlayıcı/pas sökücü... yani hepsi biryerde ürünler var..Onları kullanın, iyice yedirin..Tozdan, rutubetten, tozların buharla topraklaşmasından kaynaklanan temazsızlıklar söz konusu olabiliyor..Canınızı sıkmayın bence..Elegance vectra candır :)

Direksiyonda CIM modülü var bu modül arızalandığında bahsetmiş olduğunuz arızalar meydana gelir, bilgisayara bağlatıp baktırmanızda fayda var.

paneli söküp spreyledim. forumdaki önerilere bakıp işe yaramadı. fakat sigortayı deneyim birde. ayrıca gerçekten şu foruma katılmak için bile değermiş bu arabayı almak diye düşündürdünüz. samimi yardımlarınız için çok teşekkürler

bu cim modülü arızası pahalı bir şey midir acaba?

korkutmak istemem fakat benzer durum komşumun vectra b aracında olmuştu. bayağı ustalara gitti geldi vs. en son çarede bana geldi ne olur bir bakalım diye ,bende sigorta tablasından başladım ve sökerken aracın iç bölümlerinde çamur izleri gördüm açtıkça dahada çoğaldı ve öğrendikki araç sel hasarlı bir araçmış umarım sizin probleminiz basittir...

bu cim modülü arızası pahalı bir şey midir acaba?

Tamiri mümkün, iyi bir opel elektrikçisi bunu tamir edebilir. Tamir mümkün olmazsa çıkma veya sıfır almaktan başka çareniz yok maalesef.

Geri