Vcetra GT Kontak kapattıktan sonra kabutuniçinden gelen sesler.

Akbulut06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sayın ustalarım merhaba
95 Model Vectra GT de aracın kontağını kapattıktan sonra kabutun içinde inlemeye benzer veya lastik sürtünmesine benzer garip sesler gelmeye başladı.ustaya götürdüm orada yapmadı.eve geldim yine yapmaya başladı.Bende korkudan akü kutup başını söktüm ses kesildi.İşin dahada garibi araç çalışırken yapmıyor kontağı kapatınca yapıyor.Böylesi ilk defa başıma geldi.Sorun nedir acaba.Saygılar.

Turbo basınc sensöründen kontağı kapatınca öyle bir ses gelir genelde ama sanırım sizin aracta turbo yok onun dışındada havalandırma kapakları olabilir

Başka yanıt varmı acaba

soğutma sistemi kapalı sistem dediklerinden.su ısındıkça basınç oluşur.genleşme kabının kapağında, hortumda yada radyatörde delik bir hasar oluştuysa ses gelebilir.

ama
kutup başını çıkartınca ses gitti demişsiniz. tekrar taktınızmı. ses geldimi takınca. biraz daha detay verirseniz yardımcı olunabilir.

sesin ne taraftan geldiğini filan tarif ederseniz daha iyi olur.

Evet bende soğutma sisteminden olduğunu sanıyorum.ses tam su deposunun olduğu yerden geliyor.bu sesi her zaman yapmıyor.araç suyu iyice ısındıktan sonra aracı kapatınca yapıyor.sizce bu durumda kutup başını sökmeyimmi.ben araç konusunda çok cahilim.bu konuları hiç anlamam. geçen gün su deposuna antifirz koydum.depoyu silme doldurdum.ondan sonra bu sorun ortaya çıktı.biraz boşalltım ama iş işten geçti..Bu sorunu nasıl çözebilirim.saygılarımla..resimdeki GT sizinmi.

antifiriz eklendikten sonra yaşlı araçlarda bazen böyle olabiliyor. ufak bir kaçak vardır kireç tıkamıştır antifiriz eklenince kirecin tıkadığı yer açılıp kaçak başlıyor.
önce tespit gerekli tabi.
suyu tekrardan doldurun kapağı sıkıca kapatın sonra hararetin yükselmesini bekleyin fan açmaya yakın ısıdan dolayı basınç artacağından sorun olan kısım kendini belli eder.
depo kapağının üstünde basınç tahliyesi için çıkış var o arıza yapıp düşük basınçla açılıyor olabilir.
su eksiltmesi az veya yoksa kapaktır. yok fazla ise hortumlar radyatör kalorifer peteği veya sistemi kontrol edilmesi gerekir.
inş halledersiniz.
resimdeki araç benm değil ama olmasını issterdim:)

Teşekkür ederim

Geri