Bana çok pratik gelmedi,hatta ürküttü.Doldurup kaçmanın önüne geçilen sistemi koyarlar buraya kadar güzelde;ben hala metrolarda at parayı al krakeri makinelerini uzun uzun inceleyenleri izliyorum.Sonra parayı atıp 3 adım geri çekilip ikinci hamleyi düşünenleri.Bu kola makinelerinde risksiz ama konuşulan şey benzin pompası!!! Ağızda yarım izmarit söndürmeden başında durup ödemeyi yaptıktan sonra taşıranlardan,benzin geliyormu diye eğilip bakana kadar çıkmyacaklarını kim garanti edebilir.Şakalaşmalar başlar,nasılsa parasını verdim deyip yolcu koltuğundaki arkadaşına tabanca gibi uzatıp dekman deyip100 gr. ateşlemeyeceğini kim garanti edebilir.Yada dizelle,kurşunsuzu karıştırmayacağını.Bunuda buraya şimdiden yazıyorum haber bültenlerinde konu başlıklarıda gözümde canlanıyor.(Ben hatırlıyorum ki yıllar evvel deponun dolup dolmadığına emin olmak için kibrit çakıp bakan olmuştu.)
Bu sistemin faaliyete geçtiği her istasyondan uzak durmak birincil görevim olacaktır.
Ayrıca 50 lt. 1 lt. jesti bu riskin bedeli için çok cılız ve pompacıların karda kışta asgari ücrete ev baktıklarını hesaplarsak.1 lt. kar edicem diye bir aileyi aç bırakmak vicdansızlık olur.
sevgiler saygılar