Uzun yola çikmadan muhakkak yaptirin.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuxell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yuxell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
79
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Arkadaşlar sizinle bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz salı günü izmite gidiyordum. Yolda giderken farkettim ki arabanın ön konsolundan bir zırıltı geliyor.Nerden geldiğine bakmaya başladım seyir halinde iken. Havalandırma düğmelerine bakıyom ızgaralarına bakıyom vs.vs dalmışım bakarken bide yola baktım arada :kop: bariyerlere doğru gidiyom aşağısı körfez :eek:.

Velhasılkelam uzun lafın kısası aracınızda bir ses tıkırtı çatırtı varsa muhakkak yola çıkmadan baktırın arkadaşlar. Yolda anladım bu gibi şeylerle ilgilenmek hayati önem taşıyor. Bir musubet bin nasihatten iyidir allah kazasız belasız sürüşler versin hepimize inşallah.
 
haklısın arkadaşım, sonuçta 4 teker üstünde gidiyoruz.
 
malesef o zırıltı birçok astradan geliyor.:mad:
 
Benim araçtan da geliyor o zırıltı ama alışmaya çalışıyorum....:)
 
benim ön konsoldan da geliyor o zırıltı.Sebebi ne olabilir acaba?
 
Allah korumuş, bununla geçmiş olsun. Araç hareket halindeyken bu tür işlerden uzak durmakta fayda var. Bir akrabam bu şekilde araç devirdi. Araçlarımız ne kadar iyi olursa olsunlar, bizler ne kadar tecrübeli olursak olalım sürücülüğü hafife almayalım, onları yönlendiren bizleriz. Araçlar kaza yapmaz, sürücüler araçlara kaza yaptırır.
 
O zırıltı sesi ön Konsolun ızgaralarından gelmediğinden eminseniz.. birde şu dediğimi Kontrol edin..! Debriyaj pedalı veya fren pedalınıza ayagınızla ufak bir dokunun. tam o sesi duyarken.. sesin kesildiğini farkedeceksiniz eminim.. bedalların yaylarının zamanla gezşemesinden kaynaklanıyor. ben sorunu boyle çözdüm.
 
ızgaranın altında 3 tane vida var ve ortadaki vida tam sıkılmıyor, bu sebepten dolayı vida ile pul gevşek olduğundan zırıltı yapıyor, ben o vidayı çıkardım ve oraya 3 pul daha koydum ancak arasındaki boşluk gitti sonuçta zırıltıda, bir deneyin dediğimi arkadaşlar birşey kaybetmessiniz
 
gecmis olsun.. kucuk bir tavsiye, teybin sesini biraz acin duymazsiniz =)
 
Çok sağolun teşekkürler. Teyp sesini açmak olabilir ama her zamanda açık gidilmiyo zaten teybi kapattığımda fark ettim zırıltıyı. Ya alışıp önemsememk lazım yada kalıcı bir çözüm bulmak şart. Savaş abinide dediği gibi sürücülük hafife alınacak iş değil. Sanırım arkadaşın bahsettiği vidadandır denicem bakalım.
 
Geri
Üst