Öncelikle yola çıkmadan önce uykunu iyi almalısın..İnsanlar direksiyon başında gözü açıkta uyuyabilir bu gerçektir..Yani yolda kendini bitkin hissettiğin an bir tesise girip dinlenmelisin illa uyumanda şart değil..
Adı üstünde uzun yol,dolayısı ile sana bir kaç dakika kaybettirecek durumlarda (Kamyon arkasına takılma vs) o gereksiz bir kaç dakikayı kazanmak için hatalı ve riskli sollamayı deneme bile..Sana hiç bir faydası olmaz..
Nereye gittiğini bilmiyorum ama farklı şehirlerden geçerken,şehir içlerinde dikkat etmelisin..Yani hayvan yada traktör çıkabilir önüne buna dikkat etmelisin..
Son olarak eğer yanında ehliyeti ve direksiyonu olan biri varsa illa yolun hepsini ben gidicem diye ısrar etme..Dinlenerek gitmekte büyük fayda var..Ben bu tür biriyle yola çıktım..Benden büyüktü,eşimin dayısı

..Benim arabayla trabzona gidiyorduk,yav ver birazcık ben gidiyim yoruldun diyorum,yokya her sene gidip geliyom ben alışkınım sen uyu damat

falan diyo bana..Uyurmuyum hiç gözümü kırpmadım trabzona kadar..Trabzon sınırına 5 km kala uyudu bu..Bariyerlere doğru gidiyor bende uyanık sanıyorum baktım bariyerlere girmek üzereyiz atladım direksiyona bağırdım herife bi güzel..Bissssmillllaaahh diyerek uyandı uykusundan..Aldım sonra elinden arabayı